Đerlek: Mi smo Evropski Novi Pazar po broju omladine koja nam je otišla

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Trećina budžeta ministarstva za regionalni razvoj za infrastrukturne projekte ministar Đerlek ističe odvojena je za opštine i gradove u Sandžaku, i to naglašava, javnost ne zna.

Ne postoji nijedna opština u Sandžaku uključujući Grad Novi Pazar koja nije dobila milione za razvojne projekte. Ponosan sam na sve. U Prijepolju radimo rekonstrukciju vodovodne mreže, u Priboju glavnu ulicu 12. januar, u Sjenici radimo dva projekta koja su zapravo već urađena dionica puta Nikića potok, vodsnabdijevanje na stotine domaćinstava, u Tutinu opštinsku upravu, ali u Novom Pazaru dali smo najveća sredstva najviše miliona Ministarstvo je izdvojilo za Novi Pazar. Neki projekti još nisu gotovi što je odgovornost lokalne samouprave, kaže Edin Đerlek kandidat SPP za gradonačelnika N. Pazara.

Međutim, i pored nastojanja da se u Pazaru rade krupni projekti, osim katamarana za čišćenje Ribarićkog jezera i azila za pse za kojeg je lokalna samouprava tri puta raspisivala tender, za rješenje industrijske zone interesi su bili presudni.

-Njima je smetalo da Edin Đerlek dođe i otvori projekt pogotovo prije izbora. Htio sam raditi Poslovnu industrijsku zonu kao što radim po Srbiji ali pretpostavljam nisu željeli da mi uzmemo tako važan projekt, da poentiramo. Sredstva sam obezbijedio, sredstva imamo.

Zanimljivo, budžet Novog Pazara deset puta je veći od budžeta Ministarstva a i dalje se priča o rješenju vode, struje, kanalizacije, puta u 21. vijeku.

-To je sramota, ljudi. I to nam je Evropski Novi Pazar. Znate li po čemu smo mi Evropski Novi Pazar, po broju omladine koja nam je otišla put Evrope. Po tome smo mi Evropski Novi Pazar.

Muftijin tajnik, sekretar, kako kaže, prava desna ruka u kojeg  je rahmetli akademik Zukorlić imao apsoultni oslonac s timom u SPP-u demonstrira šta znači biti muftijin nasljednik, kakvi su njegovi učenici, čuvari ideje.

Uživam isključivo što sam produktivan i što sam servis ljudima. Bol i tuga koju osjećam zbog građana Novog Pazara u uslovima u kojim žive, natjerala me da se kandidujem za gradonačelnika uprkos tome što sam ministar zato što zam da mogu pomoći ovom gradu da se okrene jedna nova stranica i da naši građani konačno žive jer u ovom gradu nikad nisu živjeli već se mučili i imali, nažalost čemer i jad oko sebe.

Jedno od pitanja koje se postavlja je zašto građani Novog Pazara žive kraće u odnosu na žitelje ostalih gradova u Srbiji. Za odgovre na ovo i mnoga druga u debatu su pored Đerleka pozvani Nihat Biševac nosilac liste SDP na izborima u Novom Pazaru i kandidat za gradonačelnika, Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i prvi na listi u Novom Pazaru, Vladimir Marinković lista Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić. Stolice, nažalost, ostale prazne.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img