Zukorlić na RTS-u – Da svi narodi u Srbiji budu pravdeno tretirani u svim segmentima društva

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Ujedinjeni za pravu” Usame Zukorlić, bio je gost na RTS-u.

Na pitanje, zašto građani trebaju dati glas listi koju predvodi Zukorlić odgovori, da su oni “Ujedinjeni za pravdu”.

“Cilj nam je da na političkom spektru Republike Srbije, pored srpskih opcija podeljene u tri kolone, imamo opciju koja će predstavljati nacionalne zajednice, nesrpske nacionalne zajednice i brinuti o njihovom interesu. Prije svega na čelu pravde želimo da svi narodi u Republici Srbiji budu pravdeno tretirani u svim segmentima društva, od vrha do dna i to nam osnovna stvar za koju se zalažemo”, kazao je on.

Naglasio da nastavlja stopama rahmetli muftija Zukorlić.

“Mi smo dužni da to nastavimo, jer ako mi ne idemo tim koracima i ne nastavimo ono što je on postigao. Nama je obaveza da dođemo do onih ciljeva za koje se on borio, radio. Muftija rahmetli je udario kamen temeljac za politiku pravde i pomirenja u ovoj državi. Mi smo nastavili da pravimo rezultate”, poručio je Zukorlić.

Istakao da se kao koalicija zalažu za decentralizaciju Srbije, te da svaki region dobije na snazi.

“U proteklom periodu za područje Sandžaka, odakle imamo najveći broj glasova, urađeno je dosta toga. Važno je da sve to nastavimo. I taj auto-put koji se radi prema Sandžaku, klinički centar u Novom Pazaru i drugi veliki projekti koji su u fazi pripreme, kao što je aerodrom, pruga i uveliko se radi gasovodna mreža. Sve su to projekti koji su od velikog značaja za običnog covjeka”, riječi su Zukorlića.

Kazao, da bi se u Sandžaku povećao životni standard, gdje je godinama zapostavljen, veliki infrastrukturni projekti su od velikog značaja.

“Oni će stvoriti uslove za potencijalne investicije, tako što ljudi koji budu htjeli da ulažu, ako im se obezbijedi putna infrastruktura i postena vlast, samo tada i u takvim uslovima možemo očekivati investicije”, dodao je Zukorlić.

Rekao, da očekuju dobre rezultate u dijaspori.

“Ona prepoznaje ko je na ispravnoj strani. Mi smo na zadnjim parlamentrnim izborima, od svih bošnjačkih opcija, imali preko 95 odsto rezultate”, naglasio je Zukorlić.

On je kazao da je potrebno izgraditi poverenje između bošnjčkog i srpskog naroda, koje je u prošli narušeno.

Na pitanje, da li u Novom Pazaru ima političkih tenzija Zukorlić odgovara.

“Između srpskog i bošnjačkog naroda nama nikakvih tenzija. Nije ih bilo ni u mnogo težim vremenima. Naše područje Sandžaka nisu zahvatili talasi nemira i zla koje smo imali u prošlosti”, rekao je on.

Zukorlić je poručio, da će završna konvencija biti u srijedu u Novom Pazaru i dodao da nikada nisu bili bliži preuzimanju vlasti u Novom Pazaru, a dobar status je i u Priboju, ali i svim drugim gradovima gdje SPP vodi kampanju.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img