“Promjena je pobjeda” u Priboju – SPP je na braniku interesa Bošnjaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predizborni skup liste “Promjena je pobjeda – SPP – Fahrudin Alagić” održan je u Priboju. Prepun Dom kulture svjedočio je da su Pribojci na strani pravde i pomirenja.

Na početku večeri prisutnima se obratio predstavnik Mladih SPP-a u Priboju Damir Ćelović.

On je kazao da je najveći problem mladih u Priboju nezaposlenosti i odlazak put Evrope.

“Jedan od osnovnih ciljeva SPP-a je zapošljavanje mladih u svim javnim i državnim ustanova, bez obzira koje vjere i nacije bili”, poručio je Ćelović.

Zatim, gostima selame je uputila predstavnica Ženske mreže SPP u Priboju Lejla Ćelović.

Kazala da je ponos vidjeti da kapija Sandžaka, kako je rahmetli Muftija nazivao, i dalje čvrsto stoji na nogama uz lidera Usamu Zukorlić.

“Nije nas poljuljalo preseljenje rahmetli Muftije, a oni iskreni su ostali na strani pravde. Često su govorili da ćemo nestati, da ćemo se ugasiti, a mi dokazali da smo jači nego ikada”, dodala je ona.

Prisutnima se obratio i nosilac liste “Promjena je pobjeda” u Priboju Fahrudin Alagić.

Naglasio, da ukoliko ljudi u Priboju traže posao, uslovljavaju članstvom u neke stranke, što je nedopustivo.

“Naši mladi, koje školujemo i odvajamo od naših usta, nakon završenih fakulteta se ne vraćaju u Priboj. Taj trend hoćemo da prekinemo, a to i možemo. Pružam ruku svim onim dobronamjernim, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Ujedinimo se i vratimo Priboj gdje je nekad bio”, poručio je Alagić.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Rejhan Kurtović, prisutnima je kazao da je Priboj mjesto opstanka bošnjačkog naroda.

“Ne smijemo zaboraviti da su Pribojci, jer oni su oni koji odolevaju najtežim iskušenjima. Mi imamo obavezu da poštujemo i čuvamo naše Pribojce. Naša lista za lokalne izbore nosi naziv “Promjena je pobjeda”, a zašto promjena? Zato što se stvari se moraju mijenjati, naročito ovdje u Priboju. Godinama unazad imali smo bošnjačke političke partije koje su trgovale sa bošnjačkim interesima, koje su prodavale Pribojce i Pribojke. Takvim političarima moramo konačno reći STOP”, poručio je Kurtović.

Na kraju se prisutnima obratio predsjednik SPP-a Usame Zukorlić.

Naglasio, da dok je Stranke pravde i pomirenja i njenog glasa govoriće o Priboju.

“Više puta sam u Skupštini Republike Srbije spominjao Priboj, nego moj šeher Novi Pazar. Govorili smo onda kada je bilo teško i kada su neodgovorni huligani pjevali ovdje šovinističke pjesme. Bićemo vaš glas i imaćete naš glas dok god bude Stranke pravde i pomirenja. Želimo Priboj u kojem će se podjednako upošljavati u javnim ustanovama kao i većinski srpski narod”, poručio je Zukorlić.

Novom Pazaru miriše pobjeda, i nikad nije bila bliža pobjeda i promjena vlasti, zaključio je predsjednik SPP-a.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img