Uručene stipendije najboljim studentima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Grad Novi Pazar uručio je danas rješenja o stipendiranju 86 najboljih studenata iz Novog Pazara, koji su tokom studija na državnim univerzitetima imali najmanju prosječnu ocenu devet.

Predsjednik Privremenog organa Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da su ovi mladi ljudi ponos, prije svega njihovmi roditeljima i profesorima, a potom i grad.

“Znanje je najveće bogatstvo, kako pojedinca, tako i zajednice. Njime ćete doprineti ličnom uspehu, a kada postanete stručnjaci u različitim oblastima, i razvoju grada, države i regiona”, rekao je Biševac.

Studenti istakli, da im je ova stipendija podsrek za dalje usavršavanje, ali, kako su dodali, i obaveza da se, nakon studija, vrate svom rodnom gradu.

“Imam želju da se vratim ovde gde sam rođena, gde živi moja porodica i svi dragi ljudi. Kroz svoju profesiju imam želju da pomognem svom gradu. Nadam se da ću da uspem u tome”, istakli studenti.

Grad Novi Pazar od 2016. godine nagrađuje studente generacije, a mesečni iznos stipendije za studente ove godine iznosi 5.000 dinara.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img