Ahmetović: Stanje u obrazovanju je alarmantno

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

04.11.2015., Zagreb – Privatna gimnazija i turisticko – ugostiteljska skola Jure Kupresak koju ce pohadjati ucenici koji se nisu uspjeli upisati u drzavne srednje skole.
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Obrazovanje je tema o kojoj je malo govorimo, a najvažnije je segment u društvu. Nermina Ahmetović, profesorica engleskog jezika naglasila da stanje u obrazovanju u Novopazarskim škola nije na zadovoljavajućem nivou.

Ona je kazala da se, poslednjih 10 godina, obrazovanje u Novom Pazaru nalazi u velikom problemu.

“Sama činjenica da strategija grada, javni dokument koji je dostupan svjedoči o svemu tome. Uočeni su problemi već godinama unazad i do sada ništa nije urađeno po pitanju problema koje je Gradska uprava uočila”, naglasila je Ahmetovićeva.

Riječ je o multidimenzijonalnim problemima, kaže ona.

“Činjenica je da mi za našu djecu nismo obezbijedili dovoljno prostornih kapaciteta. Škole koje trenutno funkcionišu, na nivou grada, ne zadovoljavaju tehničku opremljenost. Također, u pitanje se dovodi i higijena u novopazarski školama”, dodala je profesorica engleskog jezika.

Problema je na svakom koraku, evo šta kaže Ahmetovićeva.

Između ostalog tu je bezbijednost djece u saobraćaju, koja je u velikoj mjeri ugrožena. Ova situacija se mora rješavati što prije, a ne nakon gubitka osoba u saobraćaju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img