Kamberović nije došao na TV duel – potvrdio pa, ustuknuo pred Mujagićem

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Emisiji „Debata“ na A1 TV gost je bio predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić. Svoje učešće na debati ranije je potvrdio Nermin Kamberović, međutim u posljednjem trenutku odustao je od duela sa Mujagićem. Na pitanje novinara šta će se desiti ukoliko nadležno ministarstvo potvrdi odluku da opštinu Sjenica čini nova vlast – Mujagić ističe da će Stranka pravde i pomirenja poštovati tu odluku.

„Svaku odluku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu SPP će poštovati. Insistiramo da se ovo ružno stanje koje nije proizvela SPP čim prije riješi. Tražili smo to od nadležnog ministra, danas i od premijerke, uputili smo zahtjev i kabinetu ministra. Iz Sjenice su ranije od strane nekih prethodnih vlasti išle jako ružne slike, a mi to ne želimo. Promjena vlasti u Sjenici je svojevrstan kuriozitet. Ovaj pokušaj promjene vlasti pokušala je SDP u Sjenici iza leđa, praveći takvu atmosferu da se na neki tih način, krijući se iza potpisa SDA i GG Bez diskriminacije, bez da su sa nama kao koalicionim partnerima razgovarali o eventualnim frustracijama, nezadovoljstvima, da traže ispunje je naših koalicionih dogovora. Mi smo ispunili sve ono što smo radili. Nisu se ostvarila neka nezadovoljstva SDP-a, misleći da će ulaskom u vlasti događati se ono što je moglo nekada ranije prije dolaska SPP na vlasti“, kazao je Mujagić.

Bilo je riječi o nekoliko gorućih tema koje su aktuelne u opštini Sjenica. Kada je u pitanju Javno preduzeće za uređivanje gradskog i građevinskog zemljišta, Mujagić ističe da je za nešto više od 3 godine koliko je SPP na vlasti u Sjenici dug sa 220 miliona spušten na 70 miliona, gdje su radnici ponovo počeli redovno dobijati plate.

„Javno preduzeće za uređivanje gradskog i građevinskog zemljišta ima jako važnu funkciju. Ali znajte da je stanje koje je zatečeno 2020. godine iznosilo 220 miliona, sada je 70 miliona dinara. Radnici su po prvi put počeli primati plate na vrijeme, a zatekli smo stanje gdje radnicima nije isplaćeno 5 plata“, dodao je Mujagić.

Kada je u pitanju sveopšti napredak devastirane opštine Sjenica, Mujagić dodaje da ne postoji sfera lokalne samouprave u kojoj nije zabilježen ogroman ili delimičan napredak.

„Ne postoji sfera društvenog života u Sjenici da nismo pokrenuli određene promjene na bolje. Pokrenuli smo pozitivne procese i u javnim ustanovama i javnim preduzećima. Negdje je to u dobroj mjeri odrađeno, negdje ide dobrim putem. Poslije 48 godina nečinjenja u sferi odbrane Sjenice od površinskih voda i poplava, ova vlast je pokrenula pozitivne promjene i ostvarila dobre rezultate. Kada je u pitanu odbrana od poplava, Sjeničaci znaju da smo ovih dana izgradili zaštitni zid koji štiti centar grada od poplava, ali i da radimo na sanaciji rječnih tokova”, dodao je Mujagić.

Bilo je riječi i o posljednjoj vanrednoj situaciji u Sjenici, nastaloj usljed obilnih snježnih padavina. Uprkos opstrukciji nadležnog preduzeća i nejavljanja nadležnih na telefon tokom cijelog vikenda, privatnim angažmanom određenih ljudi uspjelo se očistiti 95% svih puteva.

„Mi smo odradili 95% čiščenja svih puteva uz svu opstrukciju koja je bila. Sutradan na sastanku njima sam rekao da nisu opstruirali mene, već svoje građane i da je sramno da za ono za šta primaju platu – ništa ne rade. A 5 ih je inženjera. Sramno je to, kazao sam im tada, da se u subotu i nedjelju ne javljaju na telefon”, završava Mujagić.

SANA – Hamza Škrijelj  

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img