SPP Sjenica – Funkcioneri kolacijie SDP-SDA-SBR pojačani kriminalcima provalili u kabinet predsjednika opštine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja u Sjenici saopštilo je danas, da je u ovoj opštini došlo do do najgrubljeg kršenja zakona i zakonskih procedura, uz prekomernu upotrebu sile i demonstraciju nasilja od strane koalicije SDP-SDA-SBR.

U saopćenju se navodi da je:

  • Kolacija SDP-SDA-SBR po drugi put u nekoliko dana održala nezakonito sjednicu Skupštine opštine Sjenica, nakon čega je uslijedio još jedan u nizu skandaloznih događaja. Pored pravnog nasilja koje se vrši već određeni period u opštini Sjenica, grupa huligana i lica sa debelim kariminalnim dosijeima predvođena Nerminom Kamberovićem iz SDP-a i Hazbom Mujovićem iz SDA, nasilno, uz upotrebu fizičke sile polomila je vrata od kabineta predsjednika opštine Sjenica Muniba Mujagića, nakon čega je ušla u isti i zaposela ga, nedozvoljavajući da predsjednik Mujagić dođe na svoje radno mjesto. Ovaj vandalski čin je izvršen nakon radnog vremena. Na snimku se jasno može vidjeti da obijanje prostorija pokušava Nermin Kamberović, gdje mu se pridružuje Samir Vatić odbornik SDA, koji i konačno lomi vrata kabineta.

Iz SPP-a poručuju da:

  • Ovaj čin nasilja, demonstracije sile i nepoštovanje zakona pokazuje da pomenuta grupa želi da nametne pravila ulice, nasilja i torture u opštini Sjenica, nepoštujući odluke Vlade Republike Srbije, pravni i pravosudni sistem naše zemlje, odbijajući da sačeka odluku Vlade o krizi većine u Sjenici ili presudu Upravnog suda. Umesto toga, istog dana nakon nelegalne sjednice Skupštine, uz sve nasilničke i nepirmjerene činove, navedena grupa je juče zaposela zagradu opštine, a okupatori pojedinim zaposlenim nedozovljavaju da dođu na svoja radna mjesta, ili upućuju prijetnje onim koji pokušaju da dođu na posao.

Iz SPP-a ističu da su ovakva ponašnja duboko uznemirila građane opštine Sjenica, narušila su javni red i mir, a što je dovelo do direktne prijetnje demokratiji i pravnom poretku i normalnom funkcionisanju opštine Sjenica. Dodaju da neće dopustiti ovakva ponašnja i da će odlučno nastaviti trogodišnju borbu protiv kriminala u ovoj u opštini.

SPP apeluje na nadležne organe da hitno reaguju i zaštite pravni poredak i građane opštine Sjenica.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img