U Tutinu održana tribina UJEDINJENI ZA PRAVDU

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Tutinu je održana tribina “Ujedinjeni za pravdu” na kojoj je uvodničar bio predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić. Prepuna sala restorana Autotehna pokazala je da su Tutinci uz Stranku pravde i pomirenja.

U uvodnom dijelu večeri prisutnima se obratio povjerenik SPP-a za Tutin Mersudin Kurtanović. Najbolji zastupnik Bošnjaka jeste Stranka pravde i pomirenja – kazao je on.

“Večeras smo ovdje zbog ideje koja nas okuplja. Pravda je da mi Bošnjaci imamo ista pravda kao i većinski narod. Vidjeli ste ko najbolje zastupa ta prava – naša SPP i naš predsjednik Usame Zukorlić. Pravda je i da imamo jedinstvenu Islamsku zajednicu. Pravda je da imamo dobre puteve, obrazovanje, dobro zdravstvo. Mi Bošnjaci trebamo znati još jednu stvar – Muftijin pokret živjet’ će dok je vijeka i svijeta. Želim sa ovog mjesta poručiti i našoj braći koji su iz nekog razloga nezadovoljni svojom ulogom u stranci – pružamo vam ruku, vi ste naša braća. Bujrum da vam dodijelimo bajrak pobjede i da zajedno donesemo pobjedu”, kazao je Mersudin Kurtanović.

Uvodničar tribine, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić obratio se prisutnom skupu.

“Neko je rekao da je Tutin utihnuo. Pa da li je utihnuo? Vi ovdje pokazujete kakvu energiju nosimo. Neka čuju svi. Borba se odužila, ali ova borba daje svoj rezultat. Ovo nam je sad samo zagrijavanje. Krećemo svom snagom do pobjede u Tutinu. Njihovo vrijeme prolazi te prolazi, a naše vrijeme dolazi pa dolazi”, kazao je Usame Zukorlić.

Istakao da je ponosan na sve ljude koji su ostali lojalni putu pravde i pomirenja.

“Ja sam ponosan na vas. Vi ste ovdje, pokazujete da ste za Stranku pravde i pomirenja. Niste ni lijevo ni desno. Nego ste u Muftijinoj stranci. Lojalni ljudi koji razumiju da bez stranke nema promjene vlasti. Svako usitnjavanje stranke u interesu je onim pijavicama koji decenijama piju krv ovom narodu. Neka vide, neka znaju da je u jedinstvu naša snaga. Zato smo “Ujedinjeni za pravdu”. Ali to jedinstvo mora da krene u jedinstvu safa u našim redovima. Jedinstvo na pravdi, na putu istine, na principima”, dodao je Zukorlić.

Kada prestanete da postižete golove svaka ozbiljna ekipa premjesti vas na klupu, kazao je Zukorlić.

“Može neko da bude Maradona, Mesi ili Ronaldo, ali ako počne da ne postiže golove, zamijenićemo ga. Voljećemo te, poštovati, uzdizati, ali molimo te da pređeš na klupu. A ako, ne daj Bože, počnu autogolovi onda letiš iz kluba”, istakao je Zukorlić.

Ovo je tek zagrijavanje, navodi Zukorlić. Uskoro kreće talas pobjede.

“Znajte, tek se zagrijavamo. Ove dvije godine samo smo se zagrijavali. Dolazi talas neprikosnovene pobjede koju donosi Stranka pravde i pomirenja. Potcijenili su nas. I to dva puta. Prvi put kad su nas potcijenili – dobili smo ministra. Drugi put kad su nas potcijenili – dobili smo predsjednicu Vijeća. Sad nas opet potcijenjuju. A šta će da se desi? Vidjet’ ćete, ako Bog da”, podvlači Zukorlić.

U nastavku su prisutni imali prilike postavljati pitanja predsjedniku SPP-a.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img