Počelo suđenje za ubistvo Hamidovića – Okrivljeni iznijeli odbranu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je, nakon nekoliko odlaganja, održan glavni pretres za suđenje Emrahu Latoviću, ubici novinara i humaniste Edina Hamidovića iz Sjenice. Pred Višim sudom u Novom Pazaru odbranu su svoju iznijeli Denis Mujović i Ranko Đurović, optuženi da su mu pomogli u bjekstvu nakon počinjenog zločina.

Okrivljeni Denis Mujović kazao je da se u kobnom trenutku nalazio na mjestu suvozača u automobilu kojim je upravljao Latović, gdje su tokom vožnje naišli na kombi njemačkih registarskih oznaka. Dodao je da je Emrah odmah počeo pratiti to vozilo, bio je veoma ljut, psovao je i prijetio, a u automobilu je imao i metalnu palicu. Mujović ističe da su kombi pratili nekoliko minuta, te da je tokom vožnje Emrah iz ladice odjednom izvadio i repetirao pištolj, usljed čega ga je Mujović, kako kaže, molio da se smiri i ne učini ništa loše. Kada se kombi zaustavio i iz njega izašao Hamidović, prema riječima Mujovića, Emrah se zaustavio na par metara od njega, otvorio prozor na suvozačevim vratima i ispalio nekoliko hitaca u pravcu oštećenog.

Kazao je da se sve desilo u nekoliko sekundi, da se uplašio i da od šoka ne zna koliko hitaca je ispaljeno. Istakao je da je video Hamidovića kako se drži za stomak, kako doziva u pomoć, kao i njegovu suprugu koja vrišti. Naglasio je da je u samom trenutku pucnjave Hamidović bio sam, te da nije vidio njegovu djecu, kao i da je supruga, kako pretpostavlja, izašla sa suvozačevog mesta u kombiju nakon pucnjave. Dodao je da se nakon pucnjave sa Emrahom odvezao sa lica mjesta, da ga je usput molio da izađe iz vozila, ali da je on automobil zaustavio poslije par kilometara, u blizini rijeke. Tada mu je i dao svoj pištolj kojim je počinio ubistvo i kako kaže, poručio mu da ga baci u rijeku što je ovaj, opravdavajući to strahom u tom trenutku, na kraju i učinio.  Mujović se na kraju izjasnio kako se ne osjeća krivim za djelo koje mu se stavlja na teret, navodeći i da prije tog događaja nije znao da su, navodno, Emrah i Hamidović bili u svađi.

Što se tiče drugog okrivljenog Ranka Đurovića, on je ispričao da je ranije tog dana u jednom ugostiteljskom objektu u Sjenici sreo Ltovića i sa njim popio kafu, te da ubica tom prilikom nije pominjao Hamidovića, niti ikakav sukob sa njim. Popodne je, kaže Đurović, krenuo ka rodnom selu, u blizini granice sa Crnom Gorom, a uveče ga je Emrah pozvao telefonom i zamolio za pomoć da mu pokaže put kojim bi mogao da, kako navodi, ilegalno pređe u Crnu Goru gdje mu je, kako mu navodno tada Latović rekao, otac jako bolestan. Ističe da mu je pokazao put, kao i da mu je povjerovao da ne može legalno da pređe granicu, jer je, navodno, ostao bez dokumenata, a da je slučaj hitan. Emrah Latović je tada, kaže Đurović, automobil ostavio u šumarku blizu puta, gdje ga je čekalo drugo vozilo, crnogorskih registracija. Kasnije je, kaže Đurović, čuo da je Emrah Latović osumnjičen da je pucao na Hamidovića, pa je iz straha da će se teretiti za pomaganje u bjekstvu tada otišao kod kuma u Crnu Goru, ali da se nakon par dana vratio i predao policiji. Zaključio je da je ubicu znao površno, kao i da nije znao Hamidovića, niti mu je bilo poznato da su njih dvojica u bilo kakvom sukobu.

Podsjećamo, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je prošlog septembra optužnicu kojom se Emrah Latović tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora. Latović je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine u centru Sjenice pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića, koji je nakon nekoliko dana preminuo u Kliničkom centru Kragujevac. Kako je ubica idalje u bjekstvu, sudiće mu se u odsustvu.

Sljedeće ročište zakazano je za 12. januar, kada se očekuje svjedočenje Hamidovićeve supruge i djece.

SANA/Radiostoplus

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img