SPP pokrenula peticiju za obnovu Stare čaršije i Novopazarske tvrđave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Stranka pravde i pomirenja pokrenula je peticiju za obnovu Stare čaršije i Novopazarske tvrđave sa svim njenim objektima, uključujući i Askerli džamiju. Zamjenik predsjednika SPP-a i kandidat za gradonačelnika Novog Pazara Edin Đerlek dao je svoj potpis podrške peticiji, a u svom obraćanju medijima istakao je da je jako važno, kako zbog turizma, tako i zbog očuvanja kulturno-historijskog nasljeđa Novog Pazara da se u obnovu što prije krene.

“Očekujemo veliku podršku građana, budući da je svima stalo do obnove i vraćanja autentičnog izgleda Stare čaršije. Smatram da je to naša najveća komparativna prednost. Ono što je bitno jeste da krenemo sa peticijom. To je naše ustavno pravo. Želimo da vratimo sjaj i ugled Novom Pazaru koji to zaslužuje, jer smatramo da ovaj grad sa svim kulturno-historijskim spomenicima može biti jedan od najatraktivnijih gradova u Srbiji. Pokretanje ovakve peticije je naše ustavno pravo i svima je stalo da nam čaršija povrati izgled koji je imala vijekovima”, kazao je Đerlek.

Na Trgu Gazi-Isa bega postavljen je štand za prikupljanje potpisa za peticiju, a veliki broj sugrađana, premda da je to bila jedna od inicijativa Novopazaraca, došao je dati podršku.

“Imali smo jučer veliki broj poziva tako da očekujemo danas, uprkos ovim vremenskim prilikama, da se veliki broj građana odazove peticiji i u narednim danima da imamo na stotine pa i hiljade potpisa svih onih ljudi koji žele da Novi Pazar povrati svoj stari sjaj koji je imao i da imamo konačno jednu lijepu Staru čaršiju kojom se svi ponosimo”, istakao je Đerlek.

 

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img