Mujagić – Intenzivno radimo na raščišćavanju puteva i otklanjanju električnih kvarova

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Komandant Štaba za vanredne situacije u Sjenici i predsjednik ove opštine Munib Mujagić rekao je da je u toj opštini situacija nakon obilnih snježnih padavina i dalje teška, i da se intenzivno radi na raščišćavanju puteva i otklanjanju električnih kvarova.

On je istakao da je nekoliko sela još uvek bez struje, te da je prostor na kojem se dogodio kvar nepristupačan što otežava otklanjanjanje kvara.

“Brzom intervencijom ekipe Elektrodistribucije pojačani ekipama iz Čačka i Novog Pazara veći dio teritorije vraćen je u sistem redovnog snabdijevanja Trenutno imamo još problem na područijima Gonja i Lopižansko-Kladničkog kraja gdje su ekipe također na terenu i očekujemo najveći dio teritorije da u toku dana dobije uredno elektrosnabdijevanje”, kazao je Mujagić.

Mujagić kazao da je čišćenje lokalnih puteva otežano iz razloga što je Javno preduzeće za uređivanje gradsko-građevinskog zemljišta ostalo bez direktora zbog posljednjih poličkih događanja.

Što se tiče lokalnih puteva – situacija je dosta komplikovana i teška iz prostog razloga Javno preduzeće Direkcija za uređivanje gradsko-građevinskog zemljišta nema direktora iz razloga aktuelnih političkih događanja. Nije imenovan drugi direktor, tako da radnici ovog Javnog preduzeća su dosta konfuzni, neorganizovani, desilo se da je i vikend tako da su na neki način pokazali i neku vrstu opstrukcije. Danas je radni dan i svi ti ljudi su se negdje pojavili. To su resursi ne tog preduzeća nego ove opštine i pod tim okolnostima vjerujem da smo danas uspostavili jednu dobru organizaciju. Oko 30-tak mašina je na terenu. Vjerujemo da će najveći procenat puteva u toku dana biti prohodan”, završava Mujagić.

Podsjećamo da je usled jakih snježnih padavina na teritoriji opštine Sjenica u subotu proglašena vanredna situacija.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img