Mještani sela Sebečevo-Tri dana smo bez struje, ovo je manipulacija pred izbore

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mještani sela Sebečevo tri dana su bez struje. Prvi snijeg, žitelji seoskih sredina, dočekaju uz svijeće. Ogorčeni su jer i pored bezbroj apela prema nadležnim institucijama odgovarajuće reakcije nema.

Kako bi došlo do poboljšanja situacije, odlučili su se da stvar uzmu u svoje ruke i zatvore putni pravac Tutin-Novi Pazar, ne bi li nadležni organi počeli da rješavaju problem koji mještani sela Sebečevo imaju.

„Bez struje smo tri dana i dvije noći. To nema ni u Aziju i Afriku. Obraćali smo se i zvali ih, ali ništa. Da li je ovo neka namjerna sabotaža ili iživljavanje, ne znam, ali jedno od to dvoje, sigurno, jeste. Isto tako možemo vidjeti po gradu „Evropski Novi Pazar“, a od takavog grada nema ništa, a naročito ne živimo u tom gradu“, kazao je zabrinuti mještanin sela Sebečevo.

Ni ostali žitelji nisu mirni. Zabrinuti za svoju djecu, za školu koja ne radi tri dana, a kada će se čuti školsko zvono ni oni, kako ističu, ne znaju.

„Od ove trenutne vlasti i njihovih obećanja ne očekujemo ništa, jer od njihova obećanja su prazna priča, godinama unazad. Ono što smo od ove vlasti dobili je prljavi šoder kojim posipaju puteve i to dva dana pred izbore. Kada pogledate mrežu, vidite da je sve stranački. Sve gdje je betonska bandera je stranačko, a gdje su drvene to je naše“, ističu oni.

„Nas politika ne zanima i ovo nema nikakve veze sa politikom. Nemamo struju, nemamo život. Nama niko ne može da nadoknadi štetu, odnosno, da nam kupe kućne aparate koji su pocrkali. Ko će to da nakodnadi“, naglašavaju zabrinuti mjetani Sebečeva.

Kažu na ovome neće stati, jer je neprihvatljivo, ističu, u 21. vijeku živeti u mraku.

„Zvao sam Kraljevo, gdje su mi rekli da oni više nisu nadležni, već Novi Pazar, i samim tim ignorisali su naše probleme. Također, planiramo da sutra predamo prijave nadležnim organima PU Novi Pazar protiv Elektrodistribucije Novi Pazar i da vidimo u čemu je problem. Mrežu smo jučer obišli i mogli vidjeti da je sve u redu, ali jedno je u pitanju, a to je manipulacija građana i to je ono što ova vlast radi“, poručili su oni.

Žitelji sela Sebečevo sumnjaju samo u jednu stvar.

„Ovo je čista manipulacija pred izbore i takon je bilo prošlog puta pred iste te izbore“, tvrdnje su ovih ljudi.

Naglašavaju da neće odustati, da će tražiti sva prava koja imaju, te ukoliko bude potrebe sa blokadom puta će i dalje nastaviti. Međutim, zaključak je, kažu, samo jedan.

„Naša struja se prebacuje na kamenolome na Pazarište i u Požegu u Pilane“, riječi su zabrinutih i ogorčenih mješatana.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img