Mujagić – Angažovali smo preko 30 mašina, situacija se stabilizuje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Sjenici je snijeg padao tokom noći, a meteorolozi najavljuju nove padavine posle 10 sati.

Putari su pripravni i oni su radili prethodne i ove noći na raščišćavanju snijega, na putevima, ali još uvijek dionica od Novog Pazara prema Sjenici u Dugoj Poljani je veoma kritična.

Mnoga domaćinstva u Sjenici su ostala bez struje, ekipe elektrodistribucije su bile angažovane i pokušale da riješe problem što je moguće brže.

Predsjednik kriznog štaba za vanredne situacije i predsjednik opštine Munib Mujagić je rekao da sva domaćinstva nemaju struju, ali sve ekipe elektrodistribucije pojačane sa ekipama iz elektrodistribucije Čačak, danonoćno rade na uspostavljanju “naponskih prilika“, prije svega na Baranskom kraju, gdje je izgorio glavni prekidač i na Lopižansko-kladničkom kraju gdje je sistem ispao dalekovod.

“Mi vrlo brzo očekujemo uspostavljanje svih naponskih ili kvalitetnih naponskih prilika na cijeloj teritoriji“, kaže on.

“Situaciju oko čišćenja snijega koji je padao dva dana dodatno komplikuje i naša lokalna politička situacija, koja je proizvela da nemamo direktora Javnog preduzeća za uređivanje gradsko-građevinskog zemljišta koja je stožerna institucija koja treba da se bavi ovakvim okolnostima. A situacija je proizvedena sa idejom da se lokalnoj vlasti i građanima što više oteža. Ovo što što se događa je politički nonses, da se 20 pred izbore pokreće inicijativa za smjenu predsjednika.​ Mi radimo u nemogućim okolnostima, zato što su nam i radnici Javnog preduzeća za uređivanje gradsko-građevinskog zemljišta u početku otkazali poslušnost i to je razlog što smo morali da uvedemo vanrednu situaciju, u protivnom se to ne bi desilo, jer tri i po godine mi predano radimo na podizanju kvaliteta života u Sjenici. Angažovali smo preko 30 mašina privatnih vlasnika, tako da se situacija stabilizuje.”, rekao je Mijagić.

Izvor: RTS

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img