Svečanom akademijom gimnazija u Prijepolju obiljećila 110. godina postojanja i rada

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prošlo je 110 godina od osnivanja Gimnazije u Prijepolju. Svečanom akademijom u Domu kulture ta škola obilježila je godišnjicu postojanja i rada. Prisutnima se obratila direktorka škole Nataša Lučić.

Naglasila da su program Svečane akademije pripremili uz pomoć bivših, sadašnjih, ali i budućih učenika Prijepoljske gimnazije.

„Njene učionice su i dalje punili najbolji đaci nešeg kraja. Upravo su pmo ti koji su svih ovih decenija, pa i danas, učinili da Prijepoljska gimnazija bude uspješna i slavna. Da svoj svoj 110. rođendan dočeka sa nizom velikih uspjeha, manifestacija i akcija“kazala je Lučić.

Visoki kvalitet rada gimnazije višestruko je istican od strane eminentnih strulnjaka.

„Brojna priznanja kojaje dobila Prijepoljska gimnazija, kao ustanova, ili koja su dobili njeni profesori i učenici, potvrđuje tvrdnju o izuzetnom radu đaka i nastavnika. Njena najveća dragocenost su uspjesi koje su postizali njeni učenici, što u školi i studijama. Postali su humani i dobri ljudi, kao i stručnjaci u oblastima u kojima su se usavršavali“, zaključila je direktorka Prijepoljske gimnazije.

Gimnaziju danas pohađa 350 đaka raspoređeni u 16 odjeljenja. Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici školske uprave, lokalne samouprave, vjerskih zajednica, direktori škola, članovi Školskog odbora i Savjeta roditelja, kao i bivši i sadašnji profesori i učenici.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img