Na Univerzitetu u Novom Pazaru održana tribina „Studenti kao pokretačka snaga društva“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Univerzitetu u Novom Pazaru održana je tribina pod nazivom „Studenti kao pokretačka snaga društva“ koju je organizirao studentski parlament. Ova tribina i novi broj „Studenskog časopisa“ koji je, nakon dužeg perioda, ponovo ugledao svjetlost dana što je pokazatelj marljivog rada studenata.

Na početku, prisutnima se obratio rektor Univerziteta prof. dr. Suad Bećirović. On je kazao da su studenti vrijedni, sposobni, kreativni i inovativni.

„Slobodno možemo kazati da su pravi predstavnici našeg Univerziteta i ukazati na činjenicu da su oni pravi naslednici nas kao profesora, te ne moramo brinuti za budućnost našeg kraja“, poručio je Bećirović.

Iz upravnog odbor studenskog parlamenta kazali da je tribina nastala kao inicijativa uz promociju „Studenskog časopisa“, te nastoje da motivišu sve studente da uzmu učešće u aktivnostima studenskog parlamenta.

„Studenti kao pokretačka snaga, jeste, da svi projekti počinju sa studentima, te bez njih ništa nije ostvarljivo, jer oni koji grade budućnost trebaju biti orjentisani na same studente, zato što na njima svijet ostaje. Mi ćemo se u narednom periodu potruditi da studentima omogućimo što veći broj aktivnosti kako bi ostvarili rezultate na polju nauke i ostalim segmentima života“, riječi su predsjednika studentskog parlamenta Amera Dražanina.

Upravnica biblioteke Rejhana Selmanović, istakla da je ponosna što ovi ljudi predstavljaju Univerzitet u Novom Pazaru.

„Ta mi je radost danas i veća, jer u rukama imam štampani primjerak ovog časopisa. U jednom trenutku smo se dogovarali da on bude rađen u elektronskom, vama dostupnijem, stilu i maniru, ali mene kao predstavnika starog kova ipak raduje kada se pisana riječ moće naći u formatu koji se može prelistati i u kom se može na taj način uživati“, zakljućila je Selmaović.

Na kraju uručene su i zahvalnice, za doprinos rada Studentskog parlamenta, saradnicima, koordinatorima i članovima koji su se angažovali i bili dio projekta.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img