Potpisan sporazum o zajedničkom postizbornom koalicionom djelovanju između Stranke pravde i pomirenja i Sandžačke liberalne stranke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prostorijama Stranke pravde i pomirenja potpisan je sporazum o zajedničkom postizbornom koalicionom djelovanju između Stranke pravde i pomirenja i Sandžačke liberalne stranke. Isti ciljevi spojili su ih, ističe kandidat za gradonačelnika Edin Đerlek, a ogledaju se kroz unapređivanje infrastrukture, otvaranja novih radnih mjesta i čistiji i zdraviji Novi Pazar.

“Upravo smo potpisali sporazum sa Sandžačkom liberalnom strankom budući da imamo iste ciljeve, a to je promjena ove vlasti koja je nanijela toliko jada i čemera našem narodu. Drugi cilj nam je da pospešimo i unaprijedimo uslove i kvalitet života naših građana, prije svega kroz unapređivanja infrastrukture, kroz otvaranje fabrika i novih radnih mjesta, kako bi svi članovi porodica radili, imali plate, bolje živjeli. Uz sve to stavljamo akcenat i na zaštitu životne sredine, želimo da imamo jedan čistiji, zdraviji, ljepši grad koji će imati i povratiti svoj autentičan izgled kako bismo privukli turiste iz čitavog svijeta”, kazao je Edin Đerlek.

Oni koji pošteno rade svoj, talentovani i sposobni, ne trebaju brinuti da će biti smijenjeni sa radnih mjesta onda kada se vlast promijeni, dodaje Đerlek.

“Ono što je sigurno – smijenićemo sve one koji su na bilo koji način bili involvirani u kriminal i korupciju i na taj način daćemo prostora drugim ljudima, veoma sposobnim i talentovanim da vode ovaj naš grad. To također znači da nećemo otpuštati radnike, svi oni koji rade u javnim ustanovama i preduzećima nastaviće da rade svojh posao. Mi imamo izuzetno vrijedne, sposobne i talentovane ljude koji žele dobro ovom gradu i koji mnogo toga mogu da doprinesu samo ako im se da šansa. Tako da će naša pobjeda na ovim izborima zapravo biti davanje šanse svim tim sposobnim, školovanim ljudima koji nisu kupili diplome, ljudima koji su časni i pošteni i koji nemaju mrlje u svojim karijerama da vode ovaj grad putem rasta i razvoja kojem svi težimo, jer kao što sam rekao juče i ovih dana – sve ono čemu svjedočimo ovih dana ako pogledate sve segmente jeste urušavanje našeg grada pred našim očima i to je ono što ne smijemo nikako dozvoliti”, dodao je Đerlek.

Prvi čovjek Sandžačke liberalne stranke Hivzo Škrijelj zahvalan na ekspeditivnosti i poštovanju od strane većeg koalicionog. Mora se, navodi on, što prije vratiti urušeno dostojanstvo našim građanima.

“Ono što je za mene glavno i jedna je od stavki – vraćanje dostojanstva svih Bošnjaka i svih građana Novog Pazara za koje smatram da je urušeno u zadnjih desetak i više godina. Nećemo dozvoliti da se ičije ime i dostojanstvo uruši terajući da čini bilo šta što neko ne želi i neće da radi. Poštovaćemo svaku individuu, svakog građanina ovog grada i očekivati da i on poštuje ono što donosi dobro našem gradu. Želim puno sreće kako našoj stranci tako i našem većem koalicionom partneru. Zahvaljujem se i na ekspeditivnosti, poštovanju prema nama kao mlađem i slabijem koalicionom partneru gdje su pokazali svoju veličinu, a oni to i pokazuju na teritoriji Srbije kao jedan od najboljih predstavnika manjinskih zajednica u R. Srbiji kao i zaštitnici svih onih koji su obespravljeni i koji traže bolja prava pod nebom i ustavom R. Srbije”, kazao je Hivzo Škrijelj.

Lokalni izbori u Novom Pazaru održaće se 17. decembra.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img