Pušteno 5.200 balona u bojama palestinske zastave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

5.200 balona u bojama palestinske zastave iz centra Novog Pazara poletjelo je ka nebu i time je skrenuta pažnja javnosti da je u ratu u toj zemlji do sada prema zvaničnim podacima poginulo 5.200 djece.

Direktor te ustanove Džemaludin Paučinac kažao da su na ovaj simboličan način želeli da pošalju poruku svijetu da rat i genocid u Palestini treba da prestanu.

“Na ovaj simboličan način želelili smo da pošaljemo poruku svijetu da rat i genocit treba da prestanu. Cijeli svijet vidi da kroz grad mogu da ljete i baloni koji označavaju radost djece, a ne samo bombe koje djecu ubijaju“ rekao je Paučinac.

Djeca ubijena u genocidu nisu samo brojke. Njihovi osmjesi nekada su bili radost za  roditelje. Svoju podršku poslali su i učenici novopazarskih osnovnih škola.

“Srećna sam što sam danas ovdje i što na kratko možemo pružiti podršku Palestini. Moja poruka je da se bore, jer će pobijediti Izrael”, kazala je naša sagovornica.

Puštanje 5.200 balona u crvenoj, bijeloj, crnoj i zelenoj boji organizovala je Kancelarija za mlade iz ovog grada pod nazivom “Djeca Palestine imaju imena”. Novi Pazar je  ponovo poslao poruke mira i apel za okončanje genocida u Gazi.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img