Koalicija “Usame Zukorlić-Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV” predala izbornu listu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U sjedištu Republičke izborne komisije u Beogradu predata je izborna lista “Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV” za predstojeće Parlamentarne izbore u Srbiji koji će se održati 17. decembra ove godine.

Nosioc liste Usame Zukorlić zajedno sa koalicionim partnerom Tomislavom Žigmanovim, a u pratnji dosadašnjeg ministra za ravnomjerni regionalni razvoj Edina Đerleka te brojnih drugih aktivista stranaka SPP i DSHV prisustvovao je predaji liste i formalnoj proceduri oko iste.

Nakon što je procedura predaje liste odrađena uslijedile su izjave za medije. Nosioc liste Usame Zukorlić istakao je da je nastavljen trend brzine i efikasnosti u predizbornoj kampanji, obzirom da su među prvima predali potrebne potpise građana za Parlamentarne izbore.

“Lista “Ujedinjeni za pravdu, SPP-DSHV” upravo ne predala svoju listu za Parlamentarne izbore u R. Srbiji Republičkoj izbornoj komisiji. Kao stranka koja je među prvima u Srbiji uspjela da prikupi potpise nastavili smo trend da budemo snažna, jaka, brza i efikasna u izbornim kampanjama. Predali smo listu i snažnim korakom zakoračili u ovu kampanju. “Ujedinjeni za pravdu” tokom kampanje promovisaće program, gdje će tražiti, insistirati i zalagati se za pravednu Srbiju, za Srbiju u kojoj svi imaju svoje mjesto, zalagaćemo se za proporcionalnu zastupljenost nacionalnih zajednica u javnim ustanovama, zalagaćemo se za jačanje infrastrukture, ekonomije i ravnomjerni regionalni razvoj, ali ćemo raditi i na onim ključnim stvarima na kojima smo radili u proteklom, veoma kratkom mandatu Vlade R. Srbije. Ja se nadam da će sljedeća Vlada trajati u punom kapacitetu, 4 godine kako i treba i da ćemo imati prilike nastaviti na velikim infrastrukturnim projektima, posebno što se tiče nas koji dolazimo iz Sandžaka na velikim projektima kao što su autoput, Klinički centar u Novom Pazaru, završetak gasovod, pruga do Novog Pazara i drugi veliki infrastrukturni projekti. Naravno, mi ne predstavljamo ovdje samo Bošnjake i Hrvate, već i sve nacionalne zajednice koje glasaju SPP, ali i ovu koaliciju i zato ćemo nastupati u ovoj kampanji i u njihovom ime i biti njihov glas kako tokom izborne kampanje, tako i sutra u Skupštini Srbije. Iskoristiću priliku i da pozovem sve da glasaju za koaliciju “Ujedinjeni za pravdu”, kazao je predsjednik SPP-a i nosilac liste “Ujedinjeni za pravdu, SPP-DSHV” Usame Zukorlić.

Prvi čovjek Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov istakao je da je glasovnom podrškom jaka manjinska koaliciona struktura garant boljih i većih prava manjinskih naroda u Srbiji. “Ujedinjeni za pravdu” glas su svih predstavnika manjinskih naroda, zaključio je.

“Demokracija u Srbiji je razvijenija i zdravija ukoliko se osigura i zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u procesima donošenja odluka. Iskustvo koje smo imali u ovom mandatu i u segmentu zakonodavne vlasti i u segmentu izvršne vlasti pokazala je da, ukoliko su naši glasovi vidljivi i u Skupštini i u Vladi, mogu se i snažnije artikulirati interesi pripadnika nacionalnih zajednica i sa druge strane možemo pridonijeti razvoju demokracije, političke kulture, vladavine prava i svega onoga što je dobro i što drži Srbiju u jednom pravcu napredovanja ka Evropskoj uniji. Ono što mi očekujemo jeste da naše partnerstvo koje jeste i povrđeno i u zajedničkim nastupanjima i u dosadašnjem djelovanju u skupštini Srbije bude nastavljeno i osnaženo i da budemo ono što smo i do sada bili – autentični glasovi interesa i potreba pripadnika manjinskih zajednica”, kazao je Tomislav Žigmanov.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img