Učenici Medrese Gazi Isa-beg pružili pomoć narodu Palestine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Učenici Medrese Gazi Isa-beg, gledajući šta se iz dan au dan dešava narodu Palestine, gdje nedužni stradaju, među kojima je veliki broj djece, odlučili su se da daju svoj diprinos i pomoć.

U razgovoru sa profesorima došli su na ideju kako i na koji način pomoći tom napaćenom narodu.

„Prva od tih stvari jeste da prouče hatma dovu koju upućuju Uzvišenom Allahu za tu djecu Gaze, jer sam Kur an je jedna zbirka dova. Drugu stvar koju su im ponudili profesori, s obzirom da je bilo onih koji nisu bili na učenju hatme, da mogu zajedno sa svojim roditeljima, skromno, dati učešće kao pomoć toj djeci Gaze. Dova čistih dječijih duša biće kabul kod Uzvišenog Allaha dž. š.“,  istakao je prof. Muhedin Latifovic

Učenici Medrese Gazi Isa-beg naglasili da su u sklopu đačkih parlamenata započeli ovaj projekat za podršku Palestini.

„Jedna od najbitnih stvari za omladinu jeste da budu svjesni dobročinstva i da imaju tu svijest, i hvala Allahu dž. š. naša omladina je svjesna i ovom prilikom bi da se zahvalim svakom građaninu koji je učestvovao u ovoj akciji i koji je doprinio dobro u ovom činu“, kazala je Rumejsa Desatnović, učenica Medrese Gazi Isa-beg.

„Palestinskoj djeci i narodu kojima se svakodnevno nemilosrdno oduzimaju njihovi životi molim Allaha da im popravi stanje i stanje cijelog umeta i ovo je jedan veliki značaj za cijeli Sandžak“, rekao je učenik Medrese Gazi Isa-beg Samid Numanović.

„Nepoštamo da se zaboravi nešto što se svakodnevno događa u Palestinu, a da toga nismo ni svejsni i također, jačanje solidarnosti i empatije među ljudima, jer to što smo mi daleko, zapravo ne znači da mi ne možemo ni najedan način da im pomognemo, već možemo na neke, a to je u vidu ovakve i slične pomoći“, poručila je Sajma Bulić, učenica Medrese Gazi Isa-beg.

Izrael je počeo napade na Gazu nakon upada Hamasa 7. oktobra, kada je ubijeno 1.400 ljudi, a više od 200 uzeto za taoce. Više od 10.500 ljudi je ubijeno u Gazi, uključujući više od 4.300 djece.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img