Ugljanin: Samostalno na izbore, očekujemo veću podršku nego devedesetih

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ugljanin: Samostalno na izbore, očekujemo veću podršku nego devedesetih

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će ta stranka  samostalno nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima i lokalnim u Novom Pazaru, te da očekuje podršku veću nego devedesetih godina prošlog veka.

On je na konferenciji za novinare kazao da SDA Sandžaka ima “jasne i poznate ciljeve od devedesetih do danas”.

„Očuvanje i unapređenje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Republici Srbiji, uspostavljanje pravne države Srbije, zasnovane na vladavini prava, pravne sigurnosti i jednakosti pred zakonom, punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji i NATO paktu, tržišna ekonomija, konkurentna privreda kao i rješavanje svih političkih i teritorijalnih sporova mirnim putem. Pravo građana Sandžaka na brži ekonomski razvoj i regionalnu samoupravu u Republici Srbiji, djelotvorno učešće Bošnjaka u javnom životu tj. proporcionalna zastupljenost u državnim organima i institucijama. Briga o porodici, unapređenje bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrijednost i zaštita javnog morala”

Predsjednik SDA Sandžaka ocijenio je da je Vlada Srbije nezakonito formirala Privremeni organ Novog Pazara i da on nema legitimitet jer u njemu nema njihovog predstavnika, iako su treća po veličini odbornička grupa u lokalnom parlamentu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img