Podrška omladinskom i ženskom preduzetništvu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, danas je na svečanoj ceremoniji predstavio projekat Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, u okviru kog su podeljena 84 granta u iznosu do 250.000 dinara i najavio pomoć osobama sa invaliditetom.

-Ova 84 granta predstavljaju konkretan korak ka ostvarivanju našeg cilja, a to je unapređivanje regionalnog rasta i razvoja. Lepo je videti danas ove mlade ljude iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vladičinog Hana i Bojnika, koji su primer znanja, inovativnosti i preduzimljivosti, a posebno me raduje što mogu da primetim sve više žena u preduzetništvu – istakao je Đerlek.

Za vreme trajanja projekta za dodelu bespovratnih sredstava, koji se realizovao u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je korisnicima pružalo konsultacije i podršku u vezi sa prijavom i izradom biznis planova.

Ministar Đerlek se potom zahvalio partnerima, lokalnim samoupravama i svim preduzetnicima koji su doprineli uspehu ovog projekta.

-Svaki preduzetnik ovde prisutan donosi mnogo više od samog svog poslovanja. Kroz poreze i doprinose koje plaćate, doprinosite i samoj državi, što omogućava ulaganje u zdravstvo, infrstrukturu i druge važne sektore. Zato ćemo mi kao Vlada nastaviti da vas još više podržavamo kroz slične projekte – naglasio je Đerlek

On je potom najavio i buduće programe podrške, usmerene ka osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama.

-Uskoro planiramo još nekoliko sličnih projekata, pre svega usmerenih ka osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama, jer moja vizija Srbije je da u njoj svi imaju jednake šanse – zaključio je ministar Đerlek.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada izjavila je da ovaj projekat ima za cilj jačanje preduzetničkog duha, konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

-Mi smo putem ovog projekta uspeli da edukujemo predstavnike malih i srednjih preduzeća da svoje poslovanje unaprede i da znanje koje su stekli tokom implementacije ovog projekta prenesu i drugim javnim ustanovama koje su dostupne u našem regionu – navela je Belezanda.

Ona je napomenula da ovaj projekat stvara mogućnost otvaranja novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti i inovativnosti i omogućava predstavnicima kompanija da ostvare svoje ciljeve.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img