Ademi: Historija je ispisana i stavljen pečat

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dženan Ademi u konkurenciji “men fizik” bio je bez konkurencije u Santa Suzani. Preko pola decenije mukotrpnog rada i odricanja stalo je u par minuta pozinga pred najvećom komisijom  bodibildinga na svijetu.

Ovaj zlatni momak  kazao da je osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji ispisao historiju.

“Stavio sam pečat na juniorski staž. Još nisam potpuno svjestan težine ostvarenog rezultata. Osjetio sam euforiju, najprije u krugu porodice, zatim u teretani i u gradu. Bilo je teško, ali trener i ja smo naplatili patnju iz poslednjih 20 dana priprema. Drago mi je što sam Srbiji donio prvo svjetsko zlato u fiziku ikada”, rekao je Ademi.

Ovog šampiona u klupskim prostorijama dočekali su trener Muzafer Čepeljac, rodbina, kolege, prijatelji i sportski radnici.

“Na Svjetskom prvenstvu učestvovalo je oko 2.500 takmičara iz 125 država. Istorijski uspjeh za nas, ali tu se nećemo zaustaviti. Imamo velike planove sa Ademijem i ostalim kvalitetnim momcima iz našeg kluba. Inače, za bodibilding postoji sve veće interesovanje među mlađim naraštajem”, kazao je trener Čepeljac.

U gradskim sportskim institucijama naveli su da su ponosni na Ademijev uspjeh.

“Prije svega, to je vredan i radan momak. Siguran sam da će ova medalja dati još veći motiv njemu i treneru Čepeljac. Grad i pazarski Sportski savez će ih podržati, kao i do sada. Nadamo se evropskoj i svjetskoj seniorskoj medalji u skorijoj budućnosti”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

Ova čaršija oduvijek je bila ponosna na svoje najbolje ambasadore u svijetu. Dženan i Muzafer jedni su od njih.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img