SPP i SDA Sandžaka u Media Centru A1: Zajedno radimo za Novi Pazar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Media centru A1 održana je press konferencija na kojoj su govorili predstavnici gradskih odbora SPP-a i SDA Sandžaka. Tema:”Podnošenje izvještaja opozicionih odborničkih grupa pred medijima o djelovanju u skupštini Novog Pazara 2020-2023”. Na pitanje da li će nastupiti kao jedna ili dvije liste iz SPP-a i Sda Sandžaka odgovor da je to stvar tehničke prirode, ali da je najvažnije da zajedno rade za bolji Novi Pazar.

“Mi se kao stranke trudimo da podržimo građane da što transparentnije manifestuju svoje nezadovoljstvo. Na terenu zajedno radimo i siguran sam da ćemo zajedno doneti Novom Pazaru bolje. Da li će to biti jedna ili dve liste, to je stvar tehničke prirode i naših individualnih procesa”, rekao je Ahmedin Škrijelj ispred SDA Sandžaka.

”Mnogo nam je važnije obdjediniti sve opozicione kapacitete u našem gradu, da pozovemo sve stranke koje se ne slažu sa politikom vladajuće većine, da se ujedinimo oko interesa građana Novog Pazara i da zajednički kažemo: “Stop više!”. Dosta je 16 godina. I da su najbolji bili 16 godina je jako dug period, pokazali su šta znaju, ali i dosta toga koliko ne znaju. Koalicija u ideji, u stapanju tih energija, u sinergiji svih opozicionih snaga u našem gradu kojih ima jako puno”, rekao je Redžović ispred Stranke pravde i pomirenja.

Ako dođu na vlast, saglasni su i jedni i drugi, prvo što će uraditi jeste, kako kažu, povratak povjerenja građana u institucije.

“Prvo ćemo uspostaviti načela i principe šta ćemo da radimo, a šta nečemo da radimo. Građani moraju, prije svega, da vjeruju lokalnim institucijama, da vide da su one slobodne, pa da kasnije krenu da realizuju projekte”, dodaje Škrijelj.

“Ono što ćemo prvo uraditi kada na vlast dođemo, ako Bog da, jeste da ćemo vratiti povjerenje građanima Novog Pazara u institucije. Zašto? Svaku odluku koju mi donesemo na Skupštini ona se jako teško implementira na terenu jer nema povjerenja. Građani su navikli da bacaju smeće u rijeke, da ispuštaju otrovne materije u rijeke. Da zagađuju vazduh i zemlju bez sankcionisanja. I znate šta kažu? Ako ovi iz vlasti mogu da rade sve ovo, zašto ne bismo mi mogli da parkiramo auto na trotoare, i slično”, kazao je Redžović.

 

SANA

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img