Počelo prikupljanje potpisa za parlamentarnu listu ‘Usame Zukorlić – UJEDINJENI ZA PRAVDU’

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nosilac liste “Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV” Usame Zukorlić obratio se medijima nakpon što je sa svojim najbližim saradnicima upisao se u knjigu potpisa za predstojeće Parlamentarne izbore u R. Srbiji. Na parlamentarne izbore Stranka pravde i pomirenja ići će u koaliciju sa Demokratskim savezom Hrvata Vojvodine.

“SPP je formirala koaliciju sa DSHV. Ime koalicije će biti “Ujedinjeni za pravdu” i mi na ovim izborima formiramo blok bošnjačko-hrvatski zajedno sa svim manjinskim zajednicama u R. Srbiji pa ćemo, samim tim, ponuditi građanima Srbije da imaju listu koja će predstavljati nacionalne zajednice koje ne pripadaju većinskom narodu u ovoj državi i zastupati njihove interese. Buduća lista koja će uzeti učešće u Skupštini R. Srbije će još aktivnije raditi na promociji prava nacionalnih zajednica u ovoj državi, rješavati njihove konkretne probleme i imati svoje predstavnike koji se neće baviti isključivo pitanjima većinskog naroda i pitanjima koja tretira vlast, ali i generalno opozicija. Mi smo u svakom slučaju kao koalicija zainteresirani da uzmemo učešće i u narednoj Vladi R. Srbije, pa pozivam sve građane da daju potpis za listu “Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV”, kazao je Zukorlić.

Za učešće na lokalnim izborima u Novom Pazaru, Prijepolju i Priboju odluka će biti donijeta vrlo brzo, dodaje Zukorlić.

“SPP još uvijek nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u Novom Pazaru, Prijepolju i Priboju. Vrlo će se brzo u narednom periodu donijeti odluka i o nastupu na lokalnim izborima u Sandžaku”, dodao je Zukorlić.

Zukorlić istakao da se očekuje podrška i drugih nacionalnih zajednica u R. Srbiji, kao i brojnih udruženja koji su svakodnevno sve više zainteresirani za ideju koju proklamuje Stranka pravde i pomirenja.

Potpisi će se prikupljati u prostorijama SPP-a u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju, Beogradu i Vojvodini u prostorijama DSHV-a.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img