ŽIVITE U DIJASPORI, A HOĆETE DA GLASATE – Evo kako da to uradite

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom predstojećih izbora u Srbiji, raspisanih za 17. decembar, Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je državljane Srbije koji žele da iskoriste svoje biračko pravo u inostranstvu da se obrate najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu.

– ObavJeštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana prije dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 25. novembra 2023. godine u ponoć), mogu podnijeti zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Zahtjev za glasanje u inostranstvu mora da sadrži lične podatke, kao i podatke o boravištu u inostranstvu, a diplomatsko-konzularno predstavništvo će ga dostaviti nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mjestu prebivališta birača u zemlji, koja o tome donosi rješenje.

Dokumentaciju preuzmite klikom na ZAHTJEV.

Ministarstvo spoljnih poslova poziva državljane Republike Srbije koji žele da iskoriste svoje biračko pravo u inostranstvu da se obrate najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Lista diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije se može naći OVDJE.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img