Održana prva sjednica Privremenog organa Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na prvoj sjednici Privremenog organa Novog Pazara konstatovan je prestanak mandata odbornika Skupštine i izvršnih organa lokalne samouprave i usvojen poslovnik o radu tog tijela. Za sekretara Privremenog organa izabran je Samir Lekić, dok će njegov zamjenik biti Ahmedin Binjoš.

“Privremeni organ ima zadatak da vrši poslove Skupštine, Gradskog vijeća i gradonačelnika. Najbitnije je da se omogući normalno funkcionisanje i život građana, kao i nesmetan rad institucija, javnih preduzeća i ustanova do formiranja nove skupštinske većine”, kazao je predsjednik tog tijela Nihat Biševac.

Povjerenik SPP-a za Novi Pazar Edin Numanović  istakao da u toj stranci nisu zadovoljni sastavom privremenog organa u Novom Pazaru i izostankom predstavika Stranke demokratske akcije Sandžaka čime, kako je istakao, nije ispoštovan sastav lokalne skupštine.

“Trudiću se da zastupam interese građana Novog Pazara, da omogućim pravedan uvid javnosti u rad organa. Smatramo da je mnogo ranije trebalo da se uvede ovakav organ zbog nagomilanih komunalnih, infrastrukturnih, ekoloških, ekonomskih, sigurnosnih i mnogih drugih problema”, rekao je Numanović.

Odlukom Vlade Srbije, za članove tog tijela imenovani su i Nihad Hasanović i Ensar Škrijelj iz Sandžačke demokratske partije, Vladimir Marinković iz Srpske napredne stranke i Edin Numanović iz Stranke pravde i pomirenja, kao jedini predstavnik opozicije.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img