Održana konferencija „Fenomen odgovornosti i svakodnevnica lažnih vijesti“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Akademske inicijative „Forum10“ u MMC-u u Novom Pazaru održana je konferencija „Fenomen odgovornosti i svakodnevnica lažnih vijesti“ kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Misija OEBS-a u Srbiji, kao i novinari iz nekoliko gradova. Lažne vijesti i dezinformacije u medijima su jedan od najvećih neprijatelja demokratije koje, složili su se sagovornici, ostavljaju posljedice u društvu, a sloboda medija bez društvene odgovornosti ne postoji.

Ispred Odbora za informisanje BNV-a Alen Omerović ističe da je tretiranje ovakvih tematika na diskusijama jako važno i da ih treba biti više. Obzirom da se kreće u predizbornu kampanju, pozvao je i političke činioce da na dostojanstven način vode političku borbu.

Profesor medijskih studija novinarstva Snežana Milivojević je kazala da za lokalne medije nije bilo nikada više izazova nego što ih je danas. Novinarska etika, podvukla je, mora se čuvati.

Društvena odgovornost medija vrlo usko je povezana sa slobodom, jer se u suprotnom stvara veći prostor za širenje lažnih informacija – jedna je od poruka sa panela.

SANA 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img