Mali: Počela isplata uvećanih oktobarskih penzija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar finansija Siniša Mali, kazao da su penzioneri iz kategorije “samostalne delatnosti”, ​njih 110.489, dobili uvećane penzije za 5,5 odsto, a za dva dana, 4. novembra, biće isplaćene veće penzije i za vojne i poljoprivredne penzionere.

On je dodao da će 10. novembra  biti isplaćene uvećane penzije za penzionere koji pripadaju kategoriji ‘zaposleni’, a kojih je više od 1,3 miliona.

“To je još jedno ispunjeno obećanje i potvrda ispravnosti naše ekonomske politike i pokazatelj naše brige za najstarije. Pritom, penzionere, već od 1. januara 2024. godine, očekuje novo povećanje penzija od 14,8 odsto”, objavio je Mali na svom Instargram profilu.

Naveo je da ćemo tako stići do 390 evra prosječne penzije od januara, što je korak bliže ispunjenju najnovijeg postavljenog cilja da prosječna penzija u Srbiji 2027. godine bude 650 evra.

Ministar finansija naglasio da pored povećanja penzija, ne smije se zaboraviti ni pomoć penzioneri u Srbiji dobiti po 20.000 dinara novčane podrške 30. novembra.

“Želimo da podignemo kvalitet života naših najstarijih sugrađana i da im još jednom kažemo hvala za sve što su uradili za našu zemlju, i to je politika od koje nećemo i ne smemo odustati”, naglasio je Mali.

U Srbiji trenutno, prema  podacima PIO fonda, penziju prima nešto više od 1,65 miliona naših najstarijih sugrađana.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img