Divanefendić: Izabrana kompanija koja će graditi azil za pse, čeka se zaključivanje ugovora

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novopazarska kompanija “DS Iskop gradnja” pobedila je na trećem javnom pozivu lokalne samouprave za završetak izgradnje azila za pse i mačke lutalice u ovom gradu.

Ponuda tog građevinskog preduzeća iz Novog Pazara od 23,8 miliona dinara bez, odnosno, 28,6 miliona dinara prihvaćena je na trećem tenderu.

„Javni poziv jeste okončan u smislu rokova za podnošenje ponuda, ali još uvijek postupak nije sproveden do kraja, odnosno nije finalizovano zaključivanjem ugovora o izvođenju radova. Trenutno je donijeta odluka o dodjeli ugovora koja treba da postane pravosnažna a za to je potrebno 10 radnih dana. Nakon toga, ukoliko ne bude bilo zahtjeva za zaštitu prava zaključiće se ugovor sa privrednim subjektom koji ispunjava uslove“, istakao načelnik gradske uprave Džemil Divanefendić.

Problem pasa lutalica u Novom Pazaru sve je izraženiji. Uprkos prijethodnim tenderima koji su bili bezuspješni, ovog puta situacija je nešto bolja.

„Bilo su četiri koje su razmatrane, sve u skladu sa zakonom. Bilo je onih koji su ispod i preko procijenjene vrijednosti i na kraju je izabrana na koja je čija je ponuda bila napovoljnija“, kazao je Divanefendić.

Većinu sredstava za ovaj projekat obezbedilo je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj na čijem je čelu Edin Đerlek koje je izdvojilo 13,5 miliona dinara.

„Na konkurs smo se prijavili nadležnog ministarstva i oni su izdvojili preko 14 miliona dinara. Cjelokupan preostali novčani iznos, što je nekih 50 odsto, izdvojiće grad Novi Pazar“, zaključio načelnik gradske uprave.

Podsjećamo, lokalna samouprava je dva prethodna javna poziva za izbor kompanije koja će završiti izgradnju prihvatilišta za pse i mačke lutalice obustavila jer nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Raspisivanju trećeg javnog poziva prijedhodila je izjava ministra Edina Đerleka da je drugi tender propao, jer je lokalna samouprava “namjerno onemogućila ponuđače da se prijave na javnu nabavku”,.

Druga faza izgradnje tog kompleksa, pored završnih građevinskih radova na štenarama i upravnoj zgradi, obuhvatiće i postavljanje ograde, električnih instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, video nadzora, telefonske i računarske mreže, kao i protiprovalnog sistema.

Radovi bi trebalo da budu završeni za 150 dana

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img