Trenutak za ponos: Novi Pazar dobio svjetskog prvaka u bodibildingu – Dženan Ademi bez konkurencije u Santa Suzani

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sve na čemu su godinama radili gazeći trnovitim putem, često bez istinske podrške svoje sredine danas su krunisali u Barseloni. Novi Pazar dočekao je da dobije svjetskog šampiona u bodibildingu. Dženan Ademi u konkurenciji “men fizik” bio je bez konkurencije u Santa Suzani. Preko pola decenije mukotrpnog rada i odricanja stalo je u par minuta pozinga pred najvećom komisijom  bodibildinga na svijetu. Muzafer Čepeljac, kao proslavljeni bodibilder i još veći trener i transformator uspio je ono što niko u Srbiji do sada nije. Napravio je svjetskog šampiona kojeg je u suzama dočekao sa bine.

Sa Muzaferom i Dženanom čuli smo se telefonom, pod emocijama i u suzama radosnicama nisu bili spremni za izjave, ali su imali jednu molbu: “Prenesite našim ljudima da smo uspjeli. Ovo je za naš grad, za sve dobre ljude”.

“Još ne dolazim sebi od suza, milion je poruka ljudi, hvala Vam na svemu. Odgovoriću svima kad se utisci slegnu, jer suze još teku od radosti. Prvak svijeta”, kazao je Ademi u kratkom javljanju putem Instagram naloga.

“Snovi su postali java, uspjeli smo. Pod utiscima smo i nismo u stanju za izjave, ali ćemo se vrlo brzo obratiti svima. Hvala svima koji ste nam svo ovo vrijeme bili podrška”, kazao je Dženanov trener Muzafer Čepeljac.

O terminu dočeka sjvetskog šampiona građani će biti ubrzo obaviješteni putem društvenih mreža. Jedno je sigurno – ova čaršija oduvijek je bila ponosna na svoje najbolje ambasadore u svijetu. Dženan i Muzafer jedni su od njih.

SANA – Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img