Reisu-l-ulema u posjeti sjeničkom medžlisu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović sa saradnicima u društvu domaćina na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem obišao sjenički medžlis i tom prilikom upoznao se sa razvojnim projektima koji su u toku.

Obilazeći Alijinu džamiju koja je u završnoj fazi izgradnje, potom Upravne zgrade Medrese i zgrade internata koja je u drugoj fazi izgradnje, te na kraju i IC Ebu Hanife u čijem sastavu djeluju Škola Kur’ana i dječja ustanova Reuda imao je prilike razgovarati sa imamima sjeničkog medžlisa, čuti probleme i izazove sa kojima se susreću, te razgovarati o podršci koju sa pozicije Rijaseta IZ-e u BiH mogu pružiti ovom medžlisu.

Tom prilikom poručio da se, pored investicionih projekata koji su u sjeničkom medžlisu na zavidnom nivou, svakodnevno mora raditi na terenu, kako bi poruka Islama došla do svakog vjernika.

Reisu-l-ulema je, prethodno, na svečanom ručku imao priliku razgovarati i sa predsjednikom opštine Sjenica Munibom Mujagićem koji je potvrdio da su kapaciteti opštine Sjenica, kao i do sada, na raspolaganju Islamskoj zajednici.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img