Online konferencija o Gazi u organizaciji DIYANET – U ime Islamske zajednice u Srbiji učešće uzeo muftija Nedžad ef. Hasanović

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji predsjednika za vjerske poslove Republike Turske, dr Ali Erbaša, upriličena je online konferencija o Gazi. Učešće na ovoj konferenciji uzeli su vjerski autoriteti iz cijelog svijeta, njih preko 150, a u ime Muftije Dudića, Mešihat IZ je na ovoj konferenciji predstavljao muftija novosadski, Nedžad ef. Hasanović, koji je u svom obraćanju obavijestio prisutne o konkretnim koracima koje je poduzela IZ u Srbiji, kada je u pitanju pomoć našoj braći u Palestini općenito i u Gazi posebno, od prikupljanja novčanih sredstava, preko učenja zajedničkih dova na namazima i skupovima, do poziva na bojkot, provjereno cionističkih proizvoda.

  • Na kraju višesatne konferencije, izdato je zajedničko saopćenje u kojem se, izmedju ostaloga, traži hitno prekidanje cionističkih napada na nedužno stanovništvo Gaze, te ubijanje djece, žena, starih i nevinih.
  • Zatraženo je od svih relevatnih, svjetskih, državnih institucija i organizacija koja se bore za ljudska prava, da što prije omoguće bezbjednu dostavu svih vrsta pomoći stanovništvu Gaze: lijekova i medicinskih sredstava, hrane, vode i odjeće.
  • Pozivaju se svi muslimani svijeta da uče dovu za potlačene u Palestini, te da finansijski pomognu, preko svojih vjerskih zajednica.
  • Cionistička vlast je direktno odgovorna za ubistvo blizu deset hiljada nedužnih, te protjerivanje na stotine hiljada ljudi. Takva vlast mora odgovarati pred relevantnim medjunarodnim sudom, za ubijanje, progon i genocid.
  • Molimo Uzvišenog Gospodara do pomogne našoj braći i sestrama u Gazi, amiin!
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img