Odbornici SPP-a i SDA Sandžaka obišli Robnu pijacu – Stanje je katastrofalno, nemogući uslovi za rad

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) u Skupštini grada Novog Pazara, obišli su Novopazarsku robnu pijacu.

Cilj obilaska jeste da u razgovoru sa trgovcima, koji rade na robnoj pijaci, o uslovima u kojima rade i o problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Odbornik Sead Redžović istakao da je Novopazarska robna pijaca najveća u Srbiji.

“Na ovoj pijaci ima i do 300 prodavaca, što znači, da te porodice žive od ovog posla. Njihovi problemi, kako su nam rekli, su uslovi funkcionisanje i te probleme srećemo na svakom ćošku gdje je šira zajednica ljudi. Problem je mokri čvor, parking prostor”, dodao je on.

Redžović je naglasio da su prijethodnih godina očekivali da grad i lokalna samouprava daju veći doprinos u formiranju i organizovanja parking prostora.

“Već 20 godina postoji ova robna pijaca, a taj problem nije riješen. Pitanje koje se nameće svima koji dolaze na robnu pijacu da trguju jeste parking prostor. Mi smo prodavcima i trgovcima sugerisali, da naprave udruženje i da preko njega pokušaju da ostvare svoja zakonom zagarantovana prava, a to je da imaju jednake uslove prodaje kao u većim centrima u Republici Srbiji. Lokalna samouprava nema sluha i stanje na robnoj pijaci je katastrofalno”, kazao je Redžović.

Pozvali su građane i trgovce da im pruže priliku da zajedno promjene stvari na bolje, te da Novi Pazar bude i dalje trgovački grad.

O problemima sa kojima se susreću trgovci, govorio je i odbornik Stranke demokratske akcije Sandžaka Ahmedin Škrijelj.

On je kazao da današnja posjeta je cilj da se stvari u Novom Pazarj mijenjaju na bolje.

“Novi Pazar je prepoznatljiv u širem regionu. Videli smo da je ne brigom ove lokalne vlasti robna pijaca zapuštena, te rade u lošim uslovima. Pod hitno je potrebno da se izvrši pokrivanje ove pijace, da se obezbijede parking mjesta za ljude koji dolaze iz cijelog regiona i da se izgradi most koji je otklonjen prije mjesec dana”, poručio je Škrijelj.

On je dodao da se ovi problemi pod hitno moraju rešavati, a to može samo ukoliko, kako kaže Odbornik SDA, smo zajedno i da na izborima 17 decembra da smijenimo ovu vlast, istakao je Škrijelj.

“Svaki dan duže njihovog ostanka na vlasti znači gori je Novi Pazar, teži uslovi za rad, širenje korupcije”, riječi su Odbornika Škrijelj.

Kako bi trenutno stanje promjenili na bolje, važno da glasamo za politiku koja će korak po korak da popravlja sve ono što je trenutna vlast srušila, zaključio je Odbornik SDA Sandžaka.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img