Otvorena prva samostalna izložba diplomiranog umjetnika Filipa Arizanović

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Galeriji Univerziteta u Novom Pazaru otvorena je prva samostalna izložba slika, crteža i grafita diplomiranog umjetnika Filipa Arizanovića.

Izložbu je svečano otvorio akademik Fehim Husković. On je prilikom otvaranja izložbe istakao da je Filip ovom izložbom ostvario svoj san, te da on treba biti primjer svim studentima koji su upisali umjetnost.

„Ovako se studira, kako je i uvaženi Filip sve ove godine sticao znanje na ovom Univerzitetu. Kada bih god došao ovdje, koje god vrijeme bilo, Filip je bio na Univerzitetu. Ja govorim o takvoj ličnosti, gdje je on iskoristio svaku sekundu na Univerzitetu, da pokupi određeno znanje i da to znanje prenese kroz različite tehnike crteža, grafike, na slikama. Da upravo taj njegov rukopis bude odgovor zbog čega je Filip iz Vranja i Čačka došao baš ovdje da studira jer je pronašao instituciju koja garant može da ostavi to što vidite na zidu, a to je jedan mali dio njegovog opusa.“

Filip Arizanović se zahvalio Univerzitetu na izdvojenom prostoru kao i svim profesorima koji su učestvovali u pripremi ove izlložbe.

„Sama izložba nastala je veoma spontano u toku 3. i 4. godine studiranja na osnovnim studijama. Same slike su nastale spontano. Uglavnom se u mojim slikama javlja ta neka duhovna strana, jedna duhovna inspiracija koja se javila tokom studija, koju sam otkrio tek u 3. godini. Ja sam svoje slike radio uglavnom akril na platnu, ostali crteži su rađeni u kombinovanoj tehnici. Ima ukupno preko 50 radova, međutim zbog samog prostora mi nismo uspjeli da postavimo sve radove. Ono što je veoma važno jeste da je jedan sam koncept koji ima tu duhovnu stranu i veoma veliku važnost na samo naše postojanje i samu našu prisutnost jer svaka slika je drugačija, puna energije.“

Izložba će za posjetioce biti otvorena naredne dvije nedjelje.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img