Rašljanin: Filter postrojenje u Novom Pazaru radi punim kapacitetom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Filter postrojenje u Novom Pazaru radi punim kapacitetom. Prerada vode odvija se bez problema, a voda koja dolazi do krajnjih potrošača je bakteriološki ispravna.

Prije nego što se voda distribuira vrši se njena kontrola od strane ZZJZ Kraljevo.

„Sa filterskog postrojenja se grad Novi Pazar snabdijeva pijaćom vodom. Dakle, prije nego što se voda distribuira ka gradu ovdje se vrši njena kontrola. Također se vrši kontrola od strane ZZJZ Kraljevo. Sva voda koja se distribuira sa postrojenja u pogledu fizičko-hemijske ispravnosti odgovara pravilniku higijenske ispravnosti vode za piće“, rekao je Rifat Rašljanin, rukovodilac postrojenja za preradu vode.

Na koji način se vrše provjere, pojasnio je rukovodilac postrojenja za preradu vode.

„Mi svakog dana u našoj laboratoriji, prije nego se voda pusti u sistem, vršimo kontrolu, a ZZJZ Kraljevo shodno kapacitetu vodovoda vrši određen broj analiza, odnosno šest analiza u toku mjeseca“, naglasio je Rašljanin.

Prema njegovim riječima Novi Pazar uredno je snabdeven pijaćom vodom.

„Nivo vode u rezervoarima, koji se nalaze na filterskom postrojenju, nam to govori. Mi pratimo cjelokupan proces, te su i rezervoari puni. Svi naši potrošači koji se snabdijevaju odavde su uredno snabdeveni pijaćom vodom“, kazao je rukovodilac postrojenja za preradu vode.

Sa hladnijim danima pojačava se potrošnja vode.

„To je razumljivo. Naši sugrađani znaju, da ne bi česme zamrzle, oni puštaju na česmama vodu u malim količinama, ali to, što se nas tiče, ne smeta. Trenutna količina vode zadovoljava potrebe grada za vodom“, naglasio je Rašnjanin.

Do prekida u vodosnabdijevanju neće doći. Njeni potrošači biće uredno snabdevini i tokom hladnih dana, ali i zimskog perioda, poručio  je rukovodilac postrojenja za preradu vode.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img