Kako doći do posla uz pomoć Nacionalne službe?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nacionalna služba za zapošljavanje Novi Pazar (NZS) mladima pruža pomoć u pokretanju sopstvenog biznisa. Novopazarka Medina Numanović jedna je od kandidata koja je dobila finansijsku pomoć i krenula u ostvarivanju svojih ciljeva.

Ona je dodala, da joj je ta pomoć dala vetar u leđa za dalji rad i napredovanje u poslu.

„Imala sam negdje u glavi da bih volela da otvorim svoj salon. Međutim, kao i svima bilo je potrebno dosta sredstava, do kojih je teško i doći. Kada sam videla priliku kod NZS prijavila sam se, a kada sam dobila sredstva bila sam zahvalna i tako uspjela da otvorim svoj salon. Srećna sam, jer uspjela da ostvarim svoj san i ostvarim ciljeve“, kazala je Numanićeva.

Ova Novopazarka imala je poruku i za sve mlade ljude.

„Nikako ne treba da odustaju, već da prate svoje želje i ciljeve ma koliko bio težak put. Uvijek treba da se oslanjaju na sebe, kao i osobe oko njih, da će da ih podrže. U svakom poslu je bitna želja, a radom i trudom ćete doći do cilja, kao što sam to ja“, rekla je korisnica programa NZS.

Iz filijale Novi Pazar naglasili da im je važno da mladi ljudi uz njihovu pomoć započinju posao, što daje doprinosi i cijeloj zajednici.

„Mi smo njoj bili vetar u leđa da ostvari svoje ideje, našom savjetodavnom ulogom, finansijskom podrškom. Možemo reći da je, sada, ova mlada djevojka jedan uspješan preduzetnik koji će u narednom periodu zaposliti još mladih ljudi. Mi smo služba koja predstavlja jedan dobar oslonac i jednu dobru smjernicu svim budućim preduzetnicima koji se na bilo koji način osnaže da pokrenu sopstveni biznis“, zaključila je Aida Bojadžić, PR Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

NZS od početka ove godine ukupno je realizirala 203 programa , a od ukupnog broja 111 je žena koje su pokrenule sopstveni biznis.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img