Kulundžić: Protiv djevojčice koja je slala prijeteće poruke pokrenut disciplinski postupak

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potez učenice sedmog razreda Osnovne škole “Bratstvo” koja je tokom prošle nedjelje slala prijeteće poruke najboljoj drugarici iznendio je sve zaposlene u školi. Direktor te obrazovne ustanove Dejan Kolundžić, naglasio da je sve krenulo iz šale.

„Ništa nije prethodilo prije toga i samo je iz čista mira krenulo sa prijetnjama. Sve je preraslo na ozbiljniji nivo pisanjem na grupi Tik Tok, a mi kao škola smo odmah obavijestili PU Novi Pazar i školsku upravu. Mi smo s našim timom održali roditeljski sastanak, a to smo uradili kako bi preduhitrili prijetnje i da se ne stvara panika, te da bi došli do osobe koja prijeti i PU Novi Pazar je sve to uradili u najkraćem roku“, rekao je Kulundžić.

Djevojčica koja je slala prijeteće poruke brzo je identifikovana.

„U pitanju je najbolja drugarica te djevojčice kojoj je prijećeno i mi ćemo u skladu sa Zakonom preduzeti sve mjere, koje su vezane sa školom, a tužilaštvo i sup će preduzeti sve drugo što je potrebno“, naglasio je direktor te škole.

Neophodne mjere se moraju preduzeti, kaže Kulundžič, i dodaje da su neke već sprovedene.

„Mi smo pokrenuli disciplinski postupak protiv djevojčice i ona naravno uredno pohađa nastavu, jer je osnovno obrazovanje obavezno, samo će se preduzeti odgovarajuće mjere“, poručio je on.

Uznemirenost đaka i roditelja bila je povod da direktor škole organizuje grupni roditeljski sastanak, ali i na pojačano prisustvo policije i obezbjeđenja u školskom objektu.

Podsjećamo da su širom Srbije posljednjih mjeseci policiji prijavljene brojne prijetnje đaka, a jedna među prvima je novopazarskog učenika (15) jedne osnovne škole, koji je 4. maja, na odjeljenskoj grupi poslao poruku:“Kosta je mali belaj šta ću ja da uradim”.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img