Održana tribina podrške palestinskom narodu na FIS-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije održana je tribina podrške palestinskom narodu. Veleljepno i prostrano zdranje FIS-a bilo je premalo da primi broj zainteresiranih da i na ovaj način pokažu da su uz narod Palestine.
Na samom početku odlomak iz Časnog Kur'ana proučio je hfz. dr. Haris ef. Hadžić, nakon čega je uvodnu riječ imao dekan FIS-a dr. Enver Omerović.

“Mnoga djeca ginu dok mi ovdje sjedimo. Mnoge majke bez evlada svog ostaju. Allah je odabrao narod Palestine i počastio ih time da im najveća briga ne bude dunjaluk sa svim ljepotama, već samo briga kako da odbrane svoju svetinju i svoju zemlju. Neka nam budu uvijek u dovama. Dovimo da ih Allah pomogne i da ih sačuva”, kazao je dekan FIS-a dr. Enver Omerović.

Student Emir Zukorlić izveo je kasidu, a nakon njega predavanje je održao hfz. mr. Mirfat Fijuljanin. Na samom početku govorio je o historijatu palestinske države. Vjernici moraju imati jasan stav i biti uz narod Palestine, makar i u dovama.

“Osjetila se jedna pozitivna atmosfera i ljudska reakcija na sve ono što se dešava u Palestini. Mislim da to više nije samo pitanje muslimana, to je pitanje humanosti ljudi u cijelom svijetu i svaki čovjek koji ima ljudskosti u sebi zaista ne može ostati nijem i slijep na ono što se tamo događa. Ovo je lijep gest studenata FIS-a koji su time pokazali da ovakvim aktivnostima može da se utiče na javno mnjenje u Sandžaku, ali i šire – kako bi istina doprla do svih ljudi”, kazao je mr. Mirfat Fijuljanin.

Recitaciju o Palestini na arapskom jeziku izvela je studentica Šejma Gicić. Nakon nje Muhamed Fijuljanin skup je oplemenio izvjedbom o Palestini.
Dekan FIS-a dodijelio je zahvalnicu studentu Muju Bećiroviću za afirmaciju i razvoj Studentskog vijeća, nakon čega je dr. Siham Mevid proučila dovu. Na hodniku FIS-a postavljene su kutije za pomoć palestinskom narodu, a dijeljen je promo materijal prisutnima.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img