Đerlek na obilježavanju 31. godišnjice stradanja Bošnjaka u Sjeverinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zamjenik predsjednika Stranke pravde i pomirenja i ministar za ravnomjerni regionalni razvoj, Edin Đerlek prisustvovao je komememorativnom skupu “NE ZABORAVIMO SJEVERIN” u povodu navršavanja 31. godišnjice od otmice u Mioču.

„Jedini put ka svjetlijoj budućnosti jeste pomirenje, ali to pomirenje nema alternativu, jedino se može graditi na temeljima pravde. Zato jesmo ovdje, da osvjestimo elementarnu ljudskost u nama, i da je branimo od zaborava, i da se borimo za pravdu, za žrtve, ali isto tako i za porodice stradalih. To je ono što kao društvo i država dugujemo, da uradimo sve što je neophodno da umanjimo bol porodicima stradalih, i da one konačno dobiju status civilnih žrtava rata, da im se isplati puna reparacija i da se pronađu kosti njihovih najmilijih, kako bi ih dostojanstveno ispratili. Iza ovakve poruke trebaju stati svi ljudi, svi građani, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili stranačku pripadnost, jer samo takvih odnosom prema prošlosti i prema svim zločinima može se očekivati svjetlija budućnost”, naglasio je on.

Pored Đerleka, prijatelja, članova porodice, skupu su prisustvovali i predstavnici Mešihata Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, narodni poslanici iz Sandžaka, te predstavnici lokalne uprave u Priboju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img