U Sjenici osnovan Fond za podršku poljoprivrednicima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) i Fondacija Ana i Vlade Divac su u Sjenici uz podršku USAID-a, pokrenuli Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Osnivanje ovih inovativnih fondova podržao je Projekat velika mala privreda koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi ACDI/VOCA.

Kroz Fond su obezbijeđena podsticajna sredstva u ukupnom iznosu od po 3 miliona dinara, namijenjena razvoju poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Regionalna razvojna agencija SEDA će upravljati sredstvima i aktivnostima fondova.

Sredstva iz fonda biće podeljena putem Konkursa i namijenjena su podršci poljoprivrednicima i udruženjima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane na teritoriji opštine Sjenice, čime se obezbjeđuje pristup beskamatnim sredstvima za investiranje u novu opremu, sertifikovano sjeme, plastenike, kultivatore, sisteme za navodnjavanje i ostalu opremu kojom se može unaprijediti kvalitet i kvantitet proizvodnje.

Pored opština Sjenica i Tutin, od 2020. godine je uz podršku USAID-a pokrenuto još 13 fondova i u Čajetini, Vranju, Prijepolju, Svrljigu, Ražnju, Užicu, Dimitrovgradu, Brusu, Velikom Gradištu, Novom Pazaru, Vlasotincu, Novoj Crnji i Velikoj Plani. U naredne tri godine u planu je osnivanje još 8 ovakvih fondova širom Srbije.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img