Kako prepoznati virus i koji su to simptomi?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Grip je u našim životima prisutan češće nego što možda mislimo. Pošto i mi vjerovatno obolimo od gripa skoro svake godine, nije dovoljno da samo prepoznamo njegove znakove nego da ga znamo liječiti i zaštititi se od njega.

Respiratorne infekciju su sada zastuplljeno, te su uglavnom pacijenata sa sličnim simptomima.

„Neki pacijenti imaju temperaturu, ali ih ne boli grlo, ne kašlju, ali tu su bolovi u mišićima i kostima. Mi savjetujemo vitamisku terapiju, mirovanje i lijekovi za snižavanje temperature“, kazala je načelnica Opšte prakse Nataša Miajlović.

Prema riječima ljekara, ovaj virus bi prije svega  mogao loše uticati na osobe sa hroničnim bolestima.

„Kod njih može da se iskomplikuje zbog pada imuniteta i bolesti koju imaju, što može doći i do bakterijske infekcije. Ukoliko, nakon tri dana, se situacije ne smiri, preporuka je doći do dvog izabranog ljekara kkao bi se predužele odgovarajuće mjere“, naglasila je Miajlovićeva.

Uzimati terapiju na svoju ruku nije preporuka struke, jer u suprotnom može doći i do neželjenih komplikacija, ukoliko osoba ima neke reakcije na  antibiotik.

„Sada više ne mogu da se kupe antibiotici, već se uzimaju na recept kod izabranog ljekara. Ako bude izabrani ljekar, nakon pregleda i urađenih analiz, da treba da se uzme antibiotik, onda u tom sluičaju svakako, poručila je načelnica.

Ukoliko osoba ima neke od ovih simptoma potrebno je strogo mirovanje.

„Pacijenti, bez obzira na temperaturu i simptome koje imaju, fizički se opterećuju što otežava njihovo ozdravljenje“, zaključila je Miajlovićeva.

S druge strane, neki su stava da se virus može liječi i putem prirodnih proizvoda.

„Med je dobar u vrijeme virusa i dobar je cijeli organizam. U čašu vode se razmuti kašika meda i pročisti svaki krvni sud. Zdravoj osobi se prepeoručuje da tri puta dnevno uzima po kašiku meda“, naglasila je naša sagovornica.

Prvenstveno, prema riječima ljekara, moramo da pazimo na to da održavamo dobru fizičku kondiciju i imamo zdravu ishranu, kao i da dovoljno spavamo i odmaramo se, samo tako će naš imuni sistem biti snažan i suočavaće se sa svim virusima i bakterijama koji nam prijete.

SANA-A. Alić

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img