U džamiji Ahmed Vojvode u Novom Pazaru predavanje za mališane o Muhammedu s.a.w.s.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U džamiji Ahmed Vojvode u Novom Pazaru ovog vikenda mališani su na mektepskoj pouci imali posebnu edukaciju. Kroz izložbu slika i prigodno predavanje mualime Denise Međedović upoznali su se sa životom Božjeg Poslanika Muhammeda a.s. Cilj je, ističe mualima, da mališani u svojim životima primjene praksu života Posljednjeg Allahovog poslanika.

“Djeca nekako drukčije shvataju vikend, njima je to dan odmora, druženja, džematskog sastavljanja. Mi koristimo još ovih par dana mjeseca rebiul evvela da ovom malom, skromnom izložbicom damo doprinos podsjećanju na rođenje Božjeg poslanika, da uputimo djecu na donošenje salavata. Današnji naš cilj jeste da naša djeca razviju poseban osjećaj prema svojim roditeljima, da budu malo pažljiviji prema svojim majkama, zato što će u životu, možda, nekada žaliti za nekim vremenima. Dakle, popravljanje ahlaka, ovim slikama približićemo im Mekku i Medinu na slikovit način, sabraće svoje utiske i u srcu će imati kao živog Božjeg poslanika”, istakla je mualima Denisa Međedović.

Imam Ahmed Vojvoda džamije Jasmin ef. Mahmutović ističe da je ovo najbolji način da se mališanima od najranijeg doba usadi ljubav prema Božjem Poslaniku Muhammedu a.s. u srca.

“Želim da se zahvalim vama što ste se odazvali našem pozivu, a i našoj mualimi Denisi što se potrudila da našoj djeci predstavi što ljepšu sliku o Allahovom poslaniku Muhammedu s.a.w.s. Eto prilike da kroz ove slike nauče i vide kakav je bio naš Poslanik s.a.w.s, te kako je živio, kako je izgledala džamija Poslanika a.s, sobe, kao i gdje je živio i šta je radio. To je bio prijedlog naše mualime koji smo mi prihvatili i eto prilike da se djeca upoznaju sa Poslanikovim životom”, kazao je Jasmin ef. Mahmutović.

Mjesec rebiul-evvel je mjesec koji se svake godine obilježi nizom svečanosti i manifestacija kao podsjetnik na mjesec kada je ummetu poslat posljednji Božji poslanik Muhammed a.s.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img