Hfz. Mirfat ef. Fijuljanin odbranio master rad na FIS-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Amfiteatru Fakulteta za islamske studije svoj master rad odbranio je hfz. Mirfat ef. Fijuljanin. Pred komisijom koju su činili mentor hfz. dr. Haris Hadžić, te članovi komisije hfz. dr. Almir Pramenković i dr. Hajrudin Balić izlagao je na temu: “Muslimanski doprinos nauci u doba Abbasija”. Inače, hfz. Mirfat ef. Fijuljanin dugi niz godina radi kao profesor Povijesti islama u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, a svoje master studije na FIS-u okončao je sa prosjekom ocjene 10. Svoje osnovne studije završio je u Kairu.

Čast je i ponos, ističe Fijuljanin, master rad braniti u centru grada, u prelijepom zdanju FIS-ovog amfiteatra, na vakufu Gazi Isa-bega, osnivača Novog Pazara. Posebno se zahvalio novoimenovanom dekanu FIS-a dr. Enver ef. Omeroviću, kao i brojnoj ulemi koja ga je svojim prisustvom podržala ka još jednom koraku progresa u sticanju znanja.

Mentor hfz. dr. Haris ef. Hadžić ističe da je Fijuljanin odavno već poznat u oblasti nauke, posebno kada je u pitanju povijest islama. Ovo je samo još jedan stepen više, ali i potvrda da je ulema Islamske zajednice sačinjena od velikih intelektualaca.

Uslijedila i poruka – vrata Fakulteta za islamske studije otvorena su za sve ljude koji žele islamsko znanje i obrazovanje.

SANA

    

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img