Sjenica kreće u odbranu od poplava

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

Od 1975. godine kada je u Sjenici uređeno korito između dva mosta , a ogromna je dužina neuređenog i zapuštenog, do danas nije bilo ozbiljne aktivnosti. Građani koji žive uz vodotok Grabovice i uz pojedine potoke u stalnom su strahu od padavina.

-U predjelu između Pješačkog mosta u Sjenici do mosta na tranzitu, Stare klanice, treba da se izgradi jedan zaštitni zid koji će najuži centar grada, prije svega Poljoprivredno tehničku školu i Gimnaziju zaštiti od poplava ali i dio koji gravitira u Pješačkoj zoni. Uzvodno trebamo uraditi zemljane radove, proširiti korito, napraviti obaloutvrde, ući u vodotok drugog reda, Medarački potok, kako bi što više građane zaštitili od poplava, kaže Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica

 

Iako je Sjenica u teškom finansijskom stanju putem tendera nabavljen je bager gusjeničar

-Ono što je naša obaveza da mijenjamo pristup problemu kojeg niko nije tretirao. Povlačimo značajan novac, 58 miliona dinara preko Ministarstva poljoprivrede i šumarstva a preko Srbija voda gdje se nadamo partnerskim odnosima i ono što je u našoj nadležnosti vodotokovima drugog reda i konačno krenemo u rješavanje velikog problema.

Početak radova, kaže, pitanje je dana. Čeka se na zakonsku proceduru, potpisivanje ugovora s direktorom Srbija voda, jer bez toga Opština ne može ući u vodotok prvog reda.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img