Održan kviz znanja učenika Medrese Gazi Isa-beg, uručeno 12 nagarada

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U mjesecu Rebiul-evvelu u Mešihatu IZ Novi Pazar održan je kviz znanja. Medresanti su imali priliku pokazati stečeno znanje, a za one najbolje uslijedile su i nagrade.

Direktor medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru hfz. Adnan ef. Dupljak, kazao da su svi pokazali veliko znanje, ali su sitnice odlučile ko će osvijiti prva dva mjesta.

„Teško je bilo, ali i naporno odlučiti, da ne uđemo nekome u hak ili da nekome oduzmemo pravo, ali smo nekoliko puta pregledavali sve testove i došli da ćemo podijeliti 12 nagrada, gdje će biti prvo i drugo mjesto, a maksimalan broj bodova je 90“, rekao je ef. Dupljak.

Dobitnici nagarada istakli da je ovo takmičenje posebno za njih, ali i prilika gdje su mogli sebe predstaviti u najboljem svjetlu.

“Takmičenje mi je mnogo značilo, naročito što je zbog Poslanika s.a.w.s. Tokom priprema učili smo o životu Poslanika s.a.w.s. Pripreme su trajale mjesec dana, a ova nagrada će mi dati još veću motivaciju za učenjem”, naglasio je Jonuz Talha.

“Meni ova nagrada znači mnogo, jer sam nekako dala pečat četvrtoj godini i drago mi je što sam pokazala svo znanje koje sam stekla u Medresi”, zaključila je Altuna Aličković

I ovaj kviz i sve što naša Islamska zajednica radi najbolji je pokazatelj gdje našu djecu i našu omladinu trebamo usmjeriti.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img