UNINP jedan od organizatora 3. Halal Business Foruma u Zagrebu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ovogodišnji Halal Business Forum u Zagrebu imao je 6 panela. Drugog dana održane su tri panel diskusije na temu „Cirkularna ekonomija u halal i medicinskom turizmu“. “Edukacija u halal industriji“ i „Inovacija halal proizvoda”.

Univerzitet u Novom Pazaru je i ove godine bio jedan od organizatora Foruma. Rektor Univerziteta prof. dr. Suad Bećirović ističe da time Univerzitet nastavlja svoje uzdizanje na međunarodnoj sceni pružajući konkretan doprinos gradnji pozitivne obrazovne i poslovne klime u državi i regionu.

„Ove godine smo stavili fokus na održivost i razvoj halal kompanije, takozvane cirkularne ekonomije, što znači da smo govorili o tome kako na najbolji način resurse koje smo koristili, možemo opet koristiti, odnosno kako ozbilljno i odgovorno možemo koristiti postojeće resurse. Ove godine smo imali priliku da slušamo i različite panele, a ja sam imao čast da učestvujem na panelu koji govori o obrazovanju. Bilo je interesantno slušati kolege iz Hrvatske, o tome kako oni implementiraju halal u svojim školama, kako razmišljaju o tome da implementiraju predmet o halalu na visokoškolskim ustanovama.“

Učesnici Halal Business Foruma su bili iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Velike Britanije, kao i Indonezije, Malezije, Singapura, Irana, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kanade.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img