Ministar Đerlek razgovarao sa ambasadorom Japana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek sastao se sa ambasadorom Japana u Republici Srbiji Akirom Imamurom sa kojim je razgovarao o budućim investicijama ove zemlje u slabije razvijene regione Srbije.

Kako je Đerlek naveo japanske investicije u Srbiji su dostigle 200 miliona eura od čega je više od polovine u prethodne dvije godine, dok se broj investitora iz Japana u prošloj godini udvostručio.

Ambasador Imamura je istakao da Janap u okviru Inicijative za saradnju Zapadnog Balkana pruža podršku Srbiji u nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji, kao i u procesu unapređenja ekonomske saradne zemalja Zapadnog Balkana.

Ministar Đerlek i ambasador Imamura su tokom razgovora pokrenuli teme bitne za ravnomjerni regionalni razvoj naše zemlje kao što su investicije u infrastrukturu, obnovljive izvore energije i zelenu tranziciju koje čine bitan faktor u procesu ravnomjernog regionalnog razvoja.

Đerlek je izrazio uvjerenje da će naša zemlja koristeći iskustva i pozitivne prakse prijateljskog naroda Japana moći mnogo da nauči u dostizanju željenog nivoa razvoja kako bi građani imali bolje uslove života u svim dijelovima Srbije.

     

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img