Počela nova akademska na Univerzitetu u Novom Pazaru – Studentima dodijeljeni indeksi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na platou Internacionalnog univerziteta upriličena je svečana dodjela indeksa novim brucošima. Nastavljen je trend rasta brojke upisanih studenata i ove akademske godine. Među prisutnima, pored Uprave Univerziteta, delegacija Islamske zajednice predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Na samom početku članice Univerzitetskog hora izvjedbom sevdalinke oplemenile su skup.

Rektor prof. dr. Suad Bećirović poželio je dobrodošlicu brucošima uz poruku da su na najboljem mjestu za sticanje znanja.

“Vi ste danas odradili jedan veliki korak – odlučili ste se biti akademski građani. Kaže se da mali umovi govore o drugima, a veliki umovi govore o idejama. Da biste postali veliki um, potrebno je puno odricanja, rada i truda. Puno talenta. Znanje se ne dobija tek onako lako, ono se stiče, a vi ste izabrali najbolje mjesto za to. Bez discipline ne možemo doći do cilja, a ja sam ubjeđen da vi to možete. Sada je lopta kod vas, pa da vidimo koliko ćete golova postići. Od danas je počela utakmica”, kazao je rektor prof. dr. Suad Bećirović.

Rektor je uručio indekse onima koji su ostvarili najviše bodova na prijemnom ispitu.

Studentica filoloških nauka Nedžla Zukorlić obratila se brucošima posebnom porukom.

“Danas ste postali dio jedne velike porodice i mi želimo da toga budete potpuno svjesni. Znam kakvo će vas uzbuđenje obuzeti kada prvi put uzmete indekse u svoje ruke. Želim vam da vas taj osjećaj ushićenosti i motivacije prati kroz cijelo školovanje. Ako sa ljubavlju prihvatite svoju misiju, nećete imati čega da se plašite. Ovo mjesto čuva ključeve kojim biste otvorili vrata za jedan potpuno novi svijet. Ispitujte svoje granice i mogućnosti, nadmašite sva očekivanja i budite najbolji u onome što radite”, istakla je Nedžla Zukorlić, studentica filoloških nauka u svom obraćanju budućim kolegama studentima.

Prisutnima se obratio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

“Sretan je svaki roditelj koji doživi da upiše sina ili kćerku na fakultet. Čvrsto vjerujem da ste pod Božjim okriljem kada ste se odlučili da svoju djecu upišete na ovaj univerzitet. Iz godine u godinu uživamo u plodovima koje daje ovaj univerzitet, kao vakuf. Osnivač ovog univerziteta rahmetli Muftija Muamer Zukorlić sanjao je ovo što danas imamo. Bio je čvrsto ubijeđen da ćemo se svi ponositi ovim što imamo danas i bio je potpuno upravu. Siguran sam da pod okriljem Gospodara na onom svijetu uživa u plodovima i ove sadake. Neki su htjeli da nas ospore, ali su zaboravili da ono što mi pravimo nema rok trajanja godinu ili deset godina, već da traje dok je vijeka i svijeta. Ovo je pokazatelj povjerenja našeg naroda u Internacionalni univerzitet. Neka znate da ste od danas pod posebnom zaštitom ne samo ovog univerziteta već i Islamske zajednice u cjelini. Naša ste dužnost i naš emanet. Na nekim drugim univerzitetima mogu se poigravati sa dostojanstvom studenata, a ovdje toga neće biti. Naša vrata su vam uvijek otvorena. I znajte, ovdje su najčasniji profesori i asistenti. Imate u njima svoje roditelje, ali to ne znači da ste ovdje došli da se prošetate, već da stičete znanje. Baš onakvi kako smo to zacrtali i te 2002. godine. Neka znate da ste se odlučili da upišete najbolji univerzitet”, kazao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Brucošima su dodijeljeni indeksi i na taj način otpočeta nova etapa u njihovim životima.

SANA

  

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img