Numanović: Gradska uprava da dopuni dokumentaciju za izgradnju azila

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gradska uprava Novog Pazara raspisala je i treći tender za izbor kompanije za završetak azila za pse i mačke. Prethodna dva su obustavljena jer zainteresranih ponuđača nije bilo. Ministar Đerlek izjavio da su prethodni tenderi propali jer lokalna samouprava namjerno onemogućava ponuđače da se prijave. Tvrdnje je demantovao načelnik Džemil Divanefendić rekavši da je Radna grupa uradila novi projekt s uvećanim vrijednostima i da će grad osigurati nove pozicije i veće finansije.

A problem traje, i svi građani u Novom Pazaru su u opasnosti od mogućih napada pasa lutalica kaže Edin Numanović, potpredsjednik SPP-a analizirajući aktualni, treći po redu, tender Gradske uprave.

–  Jedanaest dokumenata treba da sadrže osnovne informacije na osnovu kojih će potencijalni izvođač radova pripremiti i podnijeti ponudu.

Ukazao da i ovog puta nedostaju predračun i tehnička specifikacija kao najbitniji elementi  su za odluku ponuđača.

– U ovoj konkursnoj dokumentaciji ne postoji predmjer i predračun radova koji su potrebni za izgradnju ovog objekta. Citirane odredbe zakona i ono što smo imali priliku vidjeti u ovim fajlovima jasno pokazuje da su tačne tvrdnje ministra Đerleka da su potencijalni izvođači radova onemogućeni da podnesu bilo kakvu kvalitetnu i ozbiljnu ponudu za izvođenje radova na predmetnom opbjektu

Apeluje na Gradsku upravu.

– Ukoliko žele dalje nastaviti da sačine ozbiljnu ponudu koja će sadržati sve potrebne zahtjeve za potencijalne izvođače i na taj način pokušamo riješiti problem koji je pred nama

Također, zbog prakse Gradske uprave da građani ne mogu imati tačan uvid koliko je nešto upravo njih koštalo kad su u pitanju javne nabake ističe da će tražiti i reakciju među nadležnim državnim institucijama. Inače, vrijednost radova je više od 16 miliona dinara, od kojih je 13,5 miliona obezbijedilo Ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img