Svečanim otvaranjem otpočeo 5. Hidžretski turnir u malom fudbalu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svečanim otvaranjem u Sportskom centru ND u Selakovcu otpočeo trodnevni, sada već tradicionalni, peti Hidžretski turnir u malom fudbalu koji se u organizaciji Medžlisa IZ-e Novi Pazar svake godine održava u odabranom mjesecu Rebiu-l-evvelu, mjesecu kada je rođen Miljenik i posljednji Božji poslanik Muhammed s.a.w.s.

Ove godine na turniru je učešće uzelo 26 ekipa novopazarskih džemata, što je rekordan broj do sada, a koje će odmeriti svoje snage u međusobnom nadmetanju pod dirigentskom palicom fudbalskog doajena prof. h. Jonuza Džankovića.

Svečanom otvaranju prisustvovala delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem, kao i delegacija Stranke pravde i pomirenja koju je predvodio predsjednik IO stranke Sead Redžović.

Nakon proučenih kur’anskih ajeta, prisutnima se obratio muftija Dudić koji je istakao da ovaj turnir nije samo sportsko takmičenje, već i jačanje međusobnog bratstva između imama i džematlija, kao i promoviranje pozitivnih vrijednosti i zdravog života koje Islamska zajednica gaji u svom misionarskom djelovanju, a zatim je Turnir proglasio otvorenim.

Uspješno održavanje Turnira poželio je i glavni imam dr. Enver ef. Omerović, koji je uz predsjednika Medžlisa Enes ef. Ibrovića i predsjednika Organizacionog odbora Ifet ef. Aličkovića, uložio najviše truda u organizaciji ovog sportskog takmičenja.

Turnir se završava u nedjelju, kada će se u Sportskom centru ND u Selakovcu održati i ceremonija dodjele nagrada pobjedničkoj ekipi i najboljim pojedincima.

SANA

      

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img